« Οδική Ασφάλεια Παντού και Πάντα!»

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/ μαθητριών και η ενεργοποίησή τους στο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησης τους μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων ψηφιακών έργων με θέμα τη σημασία της κυκλοφοριακής αγωγής και της τήρησης των κανόνων του Κ.Ο.Κ. Στόχος του διαγωνισμού είναι να κατανοηθούν οι βασικοί κανόνες οδικής ασφάλειας των παιδιών ως πεζοί,επιβάτες και ποδηλάτες.
Καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, να
δημιουργήσουν σε μια
από τις πιο κάτω κατηγορίες:
1. Ταινία μέγιστης διάρκειας δέκα (10) λεπτών (ταινία μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ)
2. Τηλεοπτικό κοινωνικό σποτ μέγιστης διάρκειας 45 δευτερολέπτων
3. Εφαρμογή με αξιοποίηση εργαλείων Web2.0 όπως Blog – ιστολόγιο, Wiki, νοητικούς χάρτες, σύννεφα λέξεων, χρονοδιαδρόμους, ιστοσελίδες κ.ά.
 
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές /μαθήτριες Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων της Ελλάδας (δημόσιας και ιδιωτικής Εκπαίδευσης) και υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Οι διαγωνιζόμενοι/διαγωνιζόμενες μπορούν να συμμετέχουν σε όποια Θεματική (μία κατηγορία) από τις παρακάτω επιθυμούν:
Α. Οδική Ασφάλεια και Εποχές του έτους
Β. Πηγαίνω με ασφάλεια το πρωί στο σχολείο
Γ. Μένω ορατός στο σκοτάδι
Δ. Συμβουλές προς τους μεγάλους
 
Οι αιτήσεις συμμετοχής των διαγωνιζομένων υποβάλλονται αποκλειστικά με τη συμπλήρωση της ειδικής ηλεκτρονικής φόρμας συμμετοχής, η οποία διατίθεται μέσω της πλατφόρμας www.icreate.gr έως και 19 Απριλίου 2019. Η υποβολή της αίτησης συμμετοχής συνιστά ρητή και ανεπιφύλακτη συναίνεση και αποδοχή όλων ανεξαιρέτως των όρων του διαγωνισμού εκ μέρους των συμμετεχόντων/ ουσών.
Η αποστολή των έργων θα γίνει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο edutv@minedu.gov.gr (μέσω Wetransfer/Googledrive/Dropbox ή όλες πλατφόρμας) με κοινοποίηση στο roadsafetycontest@ioas.gr ή με ανάρτηση στο ψηφιακό αποθετήριο της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης έως και 19 Απριλίου 2019.

 
Υποστηρικτικό υλικό
Πληροφορίες αναφορικά με ειδικότερες προδιαγραφές και οδηγίες για τη δημιουργία ταινίας (video) μπορείτε να βρείτε στη σελίδα http://www.i-create.gr/#sp-seminaria
Ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας μπορείτε να βρείτε στη σελίδα www.ioas.gr
Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό όπως και τη διαδικτυακή φόρμα συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://www.i-create.gr/index.php/trexousesdraseis/odiki-asfaleia-pantou-kai-panta

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: