«Οι περιπέτειες του Ναρτούρου και της Ναρτούρας» – Α’ Φάση: Διαγωνισμός Διηγήματος

Με αφορμή το Έτος Βιβλίου καθώς και την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ» προκήρυξε παιδικό-εφηβικό διαγωνισμό με σκοπό την έκδοση ενός βιβλίου με τίτλο «Οι περιπέτειες του Ναρτούρου και της Ναρτούρας».
Ο διαγωνισμός αποτελείται από δύο φάσεις:
Στην α’ φάση του διαγωνισμού από 2 Απριλίου 2018 έως 30 Ιουνίου 2019 -τελική παράταση- παιδιά και έφηβοι από 10 έως 16 ετών από όλη τη Μεσσηνία, καλούνται εθελοντικά να γράψουν ένα διήγημα.
Στη β’ φάση του διαγωνισμού, με βάση τα διηγήματα που θα επιλεγούν για το βιβλίο, άλλοι που θα ήθελαν να συμμετέχουν ή και οι ήδη συμμετέχοντες με διήγημα, θα ζωγραφίσουν με σκοπό την εικονογράφηση του βιβλίου.

Α’ Φάση: Διαγωνισμός Διηγήματος διάρκεια: 2 Απριλίου 2018 έως 30 Ιουνίου 2019 (τελική παράταση)
Μια περιπέτεια με δύο ήρωες˙ τον Ναρτούρο και τη Ναρτούρα. Στην ιστορία μπορούν φυσικά να συμπεριλάβουν και την παρέα των δύο ηρώων, καθώς και όποια άλλα πρόσωπα –υπαρκτά ή μη- επιθυμούν να εντάξουν στην ιστορία τους.
Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με ένα μόνο διήγημα.
Ο τόπος που θα διαδραματίζεται η ιστορία θα πρέπει να είναι κάποιο πολιτιστικό, ιστορικό ή φυσικό μνημείο της περιοχής που ζει ο κάθε διαγωνιζόμενος.

Αρχικά λοιπόν το κάθε διαγωνιζόμενος, θα πρέπει να διεξάγει μια μικρή έρευνα για τα πολιτιστικά, ιστορικά ή φυσικά μνημεία της περιοχής του. Αφού τα ανακαλύψει, θα πρέπει να επιλέξει ποιο θα είναι το μέρος εκείνο όπου θα αναπτύξει το διήγημά του (π. χ. ένας αρχαιολογικός χώρος, ένα αλώνι, ένα πέτρινο γεφύρι, ένας πύργος, ένα κάστρο, ένα λιμάνι, μια παραλία, ένας ελαιώνας με αιωνόβιες ελιές, μια πλατεία με έναν αιωνόβιο πλάτανο, μια πηγή, ένας βράχος κ.λπ.). Ο τόπος αυτός θα πρέπει να αναφέρεται και στον τίτλο του διηγήματος. Για παράδειγμα: «Η περιπέτεια του Ναρτούρου και της Ναρτούρας στο κάστρο του/της… » ή «Η περιπέτεια του Ναρτούρου και της Ναρτούρας στο παλιό ελαιοτριβείο του/της…» ή «Η περιπέτεια του Ναρτούρου και της Ναρτούρας στον πέτρινο γεφύρι του/της…» ή «Η περιπέτεια του Ναρτούρου και της Ναρτούρας στον λιβάδι με την αιωνόβια βελανιδιά…» ή «Η περιπέτεια του Ναρτούρου και της Ναρτούρας στο λιμανάκι του/της…», κ.ά.

Μαζί με το διήγημα, θα επισυνάπτεται σελίδα με παραπομπή στις πηγές της έρευνας -και με φωτογραφίες προαιρετικά- που έκανε ο κάθε διαγωνιζόμενος και που αποτελεί προϋπόθεση για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό. Θα επισυνάπτεται επίσης η Υπεύθυνη Δήλωση από τον ασκούντα την επιμέλεια του διαγωνιζόμενου. Όλα μαζί, θα αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ταχυδρομείου μας: paidikosdiagonismos@nartura.eu, που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό, με την ένδειξη (θέμα): ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΑΡΤΟΥΡΑ, αναγράφοντας ονοματεπώνυμο (και με τη χρήση μικρών χαρακτήρων, ώστε να γίνεται σωστά η ανάγνωση ως προς τον τονισμό επιθέτου), τηλέφωνο επικοινωνίας, ηλικία και το σχολείο που μαθητεύει. Η φόρμα της Υπεύθυνης Δήλωσης και περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στην ηλεκτρονική σελίδα: www.nartura.eu

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: