Οδική Ασφάλεια: Κοινή Ευθύνη

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/μαθητριών και η ενεργοποίησή τους στο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησής τους μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων ψηφιακών έργων με θέμα τη σημασία της τήρησης των κανόνων του Κ.Ο.Κ. και της καλλιέργειας κουλτούρας οδικής ασφάλειας σε όλους τους πολίτες.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να κατανοηθεί πως οι έφηβοι ως χρήστες του οδικού δικτύου έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις που οφείλουν να γνωρίζουν και να τηρούν ώστε να μπορούν οι ίδιοι και οι συμπολίτες τους να κυκλοφορούν με ασφάλεια και να μην κινδυνεύουν να τραυματιστούν σοβαρά σε τροχαία συμβάντα.
Καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, να δημιουργήσουν σε μια από τις πιο κάτω κατηγορίες:

  • Ταινία μέγιστης διάρκειας δέκα (10’) λεπτών (ταινία μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ) ή
  • Τηλεοπτικό κοινωνικό Σποτ μέγιστης διάρκειας 45 δευτερολέπτων,
  • Εφαρμογή με αξιοποίηση εργαλείων Web2.0 όπως Blog – ιστολόγιο, Wiki, νοητικούς χάρτες, σύννεφα λέξεων, χρονοδιαδρόμους, ιστοσελίδες κ.ά. αποσκοπώντας στην παρουσίαση ιδεών, σκέψεων και προτάσεων για την Οδική Ασφάλεια και την προστασία της ζωής στο δρόμο ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.
Οι διαγωνιζόμενοι/νες μπορούν να συμμετέχουν σε όποια κατηγορία (μία κατηγορία) από τις παρακάτω επιθυμούν:
Α. Το κόστος των τροχαίων συμβάντων στο άτομο, την οικογένεια και τη χώρα
Β. Απόσπαση προσοχής και οδική ασφάλεια (χρήση κινητού τηλεφώνου, μουσική, άγχος εξετάσεων)
Γ. «2 x ρόδες = κράνος»
Δ. Επιρροή συνομηλίκων και ασφαλής συμπεριφορά
 
Οι αιτήσεις συμμετοχής των διαγωνιζομένων υποβάλλονται αποκλειστικά με τη συμπλήρωση της ειδικής ηλεκτρονικής φόρμας συμμετοχής, η οποία διατίθεται μέσω της πλατφόρμας www.icreate.gr έως και 19 Απριλίου 2019. Η υποβολή της αίτησης συμμετοχής συνιστά ρητή και ανεπιφύλακτη συναίνεση και αποδοχή όλων ανεξαιρέτως των όρων του διαγωνισμού εκ μέρους των συμμετεχόντων/ ουσών.
Η αποστολή των έργων θα γίνει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο edutv@minedu.gov.gr (μέσω Wetransfer/Googledrive/Dropbox ή όλες πλατφόρμας) με κοινοποίηση στο roadsafetycontest@ioas.gr ή με ανάρτηση στο ψηφιακό αποθετήριο της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης έως και 19 Απριλίου 2019.
 
Υποστηρικτικό υλικό
Πληροφορίες αναφορικά με ειδικότερες προδιαγραφές και οδηγίες για τη δημιουργία ταινίας (video) μπορείτε να βρείτε στη σελίδα http://www.i-create.gr/#sp-seminaria
Ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας μπορείτε να βρείτε στη σελίδα www.ioas.gr
Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό όπως και τη διαδικτυακή φόρμα συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://www.i-create.gr/index.php/trexousesdraseis/odiki-asfaleia-pantou-kai-panta

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: