1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Blood DonationΗ Αιμοδοσία θεωρείται η υψηλότερη μορφή εθελοντισμού, αφού με το αίμα μας σώζουμε ζωές. Οι ανάγκες για αίμα είναι καθημερινά τεράστιες εξαιτίας των τροχαίων ατυχημάτων και των πολυμεταγγιζόμενων ατόμων (πάσχοντες μεσογειακής αναιμίας, νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς κ.λπ). Για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες, χρειάζεται η στήριξη όλων των πολιτών.
Πιστεύουμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να είναι κάποιος ευαισθητοποιημένος και ενήμερος από πολύ μικρή ηλικία. Τα πάντα είναι θέμα παιδείας και σωστής ενημέρωσης, ώστε να μεγαλώσουμε υγιείς πολίτες με κοινωνικές ευαισθησίες.

Θέμα του διαγωνισμούΤο θέμα του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της εθελοντικής αιμοδοσίας και η σημασία της στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας.
Ο καθηγητής μπορεί να αφιερώσει λίγα λεπτά για να εξηγήσει στους μαθητές τι είναι η αιμοδοσία, ποιοι χρειάζονται αίμα, πώς γίνεται και γιατί είναι σημαντικό να δίνουμε όλοι.

 Όροι συμμετοχής
Οι μαθητές θα κληθούν να συγγράψουν:
• Πρωτότυπο ποίημα έως 20 στίχους
• Πρωτότυπο διήγημα / παραμύθι / θεατρικό έως 2000 λέξεις
• Γράμμα στον αιμοδότη έως 500 λέξεις

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων ατομικά επιλέγοντας ένα από τα παραπάνω. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν και εικόνα/ζωγραφιά στο έργο τους. Οι μαθητές είναι ελεύθεροι να εκφράσουν και να αποτυπώσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία.

Λήξη διαγωνισμού: 11 Ιουνίου 2019 (καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων).

4. Πώς μπορείτε να λάβετε μέρος
Οι μαθητές ή η Διεύθυνση του σχολείου μπορούν να στείλουν τα έργα στη διεύθυνση του τοπικού Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, μέλους της Π.Ο.Σ.Ε.Α. Στη συνέχεια, ο Σύλλογος θα αποστείλει ηλεκτρονικά τα έργα στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Βεβαιωθείτε ότι σε κάθε έργο υπάρχει:
1) Ονοματεπώνυμο,
2) Τηλέφωνο σχολείου,
3) Τάξη και σχολείο του δημιουργού

5. Ανάδειξη νικητών
Σε αυτό το διαγωνισμό θα αναδειχθούν 3 νικητές. Τα δώρα θα αποσταλούν στον τοπικό Σύλλογο, ο οποίος θα έρθει σε επικοινωνία με τους νικητές για την παραλαβή των δώρων. Η ανάδειξη των νικητών θα γίνει στις 20 Ιουνίου 2019 και θα κοινοποιηθεί στην ιστοσελίδα της ΠΟΣΕΑ (www.posea.gr), στη σελίδα της ΠΟΣΕΑ στο Facebook και ηλεκτρονικά στους τοπικούς Συλλόγους.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις/πληροφορίες, επικοινωνήστε με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών της περιοχής σας ή με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό μπορείτε να βρείτε από τους σχετικούς συνδέσμους του Υπουργείου Υγείας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: