Αναζητώντας σημάδια για άσπρη μέρα

Χιόνιζε πυκνά από νωρίς το πρωί σήμερα στη Θεσσαλονίκη και είπα να ξεπορτίσω να δω μια άσπρη μέρα. Να ξεκλέψω λίγη από την ανεμελιά των παιδιών που είχαν εξορμήσει σε πάρκα, άλση, παραλίες, όπου είχε απάτητο και στρωμένο χιόνι δηλαδή. Είναι εκπληκτικό πως δεν τους πτοεί τίποτε. Δεν ξέρω πως αντιδρούν βορειότερα τα παιδιά, πάντως η αγάπη για το παιχνίδι και για ένα φυσικό φαινόμενο που είναι σπάνιο στις χώρες του Νότου, υπερνικά τα πάντα στις καρδιές τους.
Μετά την εξασφάλιση των τελευταίων προμηθειών με τους σχετικούς κωδικούς, κατευθύνθηκα προς το Καραμπουρνάκι. Η ερημιά, λόγω και της σφοδρής χιονόπτωσης, μου επέτρεψε να κινηθώ ελεύθερα και να απαθανατίσω το τοπίο. Ίσως και να μεταφέρω ένα θετικό διαδικτυακό μήνυμα. Όπως ήταν ντυμένη η πόλη στα λευκά αφέθηκα να ονειροπολήσω, να φανταστώ ότι ήμουν κάποιος άλλος, σε κάποια άλλη εποχή. Ίσως ένας απόμακρος οιωνοσκόπος, που ερμηνεύει με το ζωηρό μυαλό του τα σημάδια και μεταφέρει ελπίδες στους ταλαιπωρημένους συντοπίτες του.

Κράτησα με τα ξυλιασμένα από το κρύο χέρια μου σφιχτά το φωτογραφικό φακό, σαν άλλο μονοκυάλι και εστίασα στο πιο μεγάλο φορτηγό πλοίο, που είχε δέσει αρόδο στα ανοιχτά του ακρωτηρίου.
CORONA J το όνομα του πλοίου. Ω Θεοί! Είμαι σίγουρος ότι έχουν σκάσει στα γέλια. Επιστροφή γρήγορα στην τρύπα μου για χουχούλιασμα. Από αύριο μπορώ να ξαναψάξω για θετικά σημάδια. Υπάρχουν και χειρότερα εξάλλου, όπως το να είσαι καπετάνιος αυτού του πλοίου.
Αναζητώντας σημάδια για άσπρη μέρα CORONA J
Υ.Γ: Πέρα από την πλάκα, ρίχνοντας και μια κλεφτή ματιά στο Διαδίκτυο το φορτηγό πλοίο Corona J, σημαίας Antigua & Barbuda, πρώην CORON, πρώην CORONB ALIYEV, πρώην FBBONA J, πρώην MAERSK RIO GRANDE μετονομάστηκε με το τωρινό του ψευδώνυμο τον Δεκέμβρη του 2019. Πιο γκαντέμικο πλοίο και από το Μητσοτάκη δηλαδή.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: