Ανοιχτή Τετάρτη (5/10/2016) στο Lambdaspace: RSPET

λ-SpaceΠρώτο δρώμενο της σεζόν για το λ-Space, όπως μετονομάστηκε το παλιό Tech Ministry. Πέρα από τις διοικητικές ατυχίες το ενδιαφέρον νέο όνομα έχει και ενδιαφέρουσα αναφορά:

Αγκαλιάζουμε το λ ως σταθερά που χρησιμοποιείται σε διάφορους τομείς της επιστήμης, αλλά και το λ ως Θεσσαλλλονικιό ιδίωμα. Ορίζουμε το λ ως την σταθερά στον χώρο της τεχνολογίας και του δημιουργικού hacking στην πόλη.

Αυτή την Τετάρτη θα γνωρίσουμε το RSPET, ένα εργαλείο δοκιμών ηλεκτρονικών παραβιάσεων (pen testing) που εστιάζει στην εκμετάλλευση μετά τη διείσδυση και συμπεριλαμβάνεται στα αποθετήρια δύο διανομών Linux που είναι προσανατολισμένες σε θέματα ασφάλειας. Αρχικά θα δούμε ένα παράδειγμα λειτουργίας. Ακολούθως, θα εμβαθύνουμε μελετώντας τον πηγαίο κώδικα και το RESTful WebAPI. Τέλος, αν υπάρχει ενδιαφέρον από τους παρευρισκόμενους θα ξεκινήσουμε την ανάπτυμη μιας διαδικτυακής εφαρμογής που θα χρησιμοποιεί το RESTful WebAPI για να διαδραματίσει το ρόλο μιας δικτυακής διεπαφής για το RSPET.

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν από συγγραφείς κώδικα και διαχειριστές έργων του RSPET. Προαπαιτούμενα:

  • Φορητός υπολογιστής.
  • Λειτουργική εγκατάσταση της Python 2.7.
  • Λειτουργική εικονική μηχανή (VM) για τα τεστ.
  • Μια γρήγορη ματιά στη διαδικτυακή τεκμηρίωση του RSPET.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: