Αποστολή Μηδέν

Έμβλημα αποστολής Mission ZeroΟι μαθητές που θα συμμετάσχουν μπορούν να σπάσουν την καθημερινή ρουτίνα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό απεικονίζοντας στο ένα από τα δύο AstroPi ένα δικό τους μήνυμα προς τους αστροναύτες, συνοδευόμενου από τη θερμοκρασία ατμόσφαιρας στην καμπίνα του αρθρώματος Colombus του ISS (International Space Station). Δεν απαιτείται ειδικός εξοπλισμός ούτε το Raspberry Pi ούτε το σχετικό πρόσθετο (SenseHAT). Απλώς τηρήστε τους όρους της αποστολής και εξασφαλίστε την εκτέλεση του κώδικά σας σε γλώσσα Python σε λιγότερο από τριάντα (30) δευτερόλεπτα!

Μελετήστε τις οδηγίες που παρέχονται στον ιστότοπο της Αποστολής Μηδέν (Mission Zero) και φροντίστε να ολοκληρώσετε τον σχετικό κώδικα και να τον αποστείλετε ως τις  26 Νοεμβρίου 2017. Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές του Γυμνασίου Καρλοβασίων μπορούν να απευθύνονται στον καθηγητή Πληροφορικής, Δημήτριο – Αδαμάντιο Δρίτσα ή να προσέλθουν στα πλαίσια του εξωσχολικού προγράμματος «Λέσχη του Κώδικα» στο εργαστήριο πληροφορικής.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: