Από που προέρχεται μια φωτογραφία; Ταυτοποιήστε την πηγή της στο Διαδίκτυο

Αυτό το εκπαιδευτικό σχέδιο μαθήματος και το συνοδευτικό σύντομο κλιπ του Retro Report παρουσιάζει στους μαθητές τη δυνατότητα εύρεσης της πηγής μιας φωτογραφίας στο Διαδίκτυο.

Κάθε χρόνο, ανύποπτα θύματα χάνουν εκατομμύρια δολλάρια σε διαδικτυακές απάτες. Ένας τύπος απάτης συμπεριλαμβάνει τη χρήση μιας κλεμμένης φωτογραφίας προφίλ του λογαριασμού ενός βετεράνου του πολέμου, ώστε να προσελκύσει χρήματα και δώρα από θύματα συμπαθητικά προς τους βετεράνους. Αυτό το βίντεο και το συνοδευτικό μάθημα θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν  διαδικτυακές φωτογραφίες είναι αυθεντικές με μια απλή τεχνική, γνωστή ως: “Αντίστροφη αναζήτηση εικόνας”. Μάθετε πως να τη χρησιμοποιήσετε ως εφαλτήριο για να εκτιμήσετε την αυθεντικότητα διαδικτυακών εικόνων. Ποιες δεξιότητες πέρα από την αναζήτηση είναι απαραίτητες για να καθοριστεί η εγκυρότητα διαδικτυακών πληροφοριών;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: