Βιώσιμο μέλλον μέσα από τα μάτια των νέων

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Συνεπώς, για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, απαιτείται μια μεγάλης κλίμακας απαλλαγή από τον άνθρακα της οικονομίας και της κοινωνίας, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με βιώσιμο τρόπο. Μόνο, δηλαδή, εάν η μετάβαση σε αυτήν την οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα περιλαμβάνει λύσεις που λειτουργούν για τους ανθρώπους. Κατά την έξοδο από την παλιά οικονομία, είναι κρίσιμο να αναπτυχθεί η νέα, με τρόπους που είναι περιβαλλοντικά βιώσιμοι, οικονομικά δίκαιοι και κοινωνικά χωρίς αποκλεισμούς—αυτή είναι μία «δίκαιη μετάβαση». Η κύρια αρχή μιας «δίκαιης μετάβασης» είναι ότι μια υγιής οικονομία και ένα καθαρό περιβάλλον μπορούν και πρέπει να συνυπάρχουν. Στο πλαίσιο αυτό η BASF ξεκίνησε μια συνεργασία με την JA Worldwide και οκτώ κράτη μέλη της JA με σκοπό να ενθαρρύνει τους νέους, που αποτελούν πάνω από το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού, να συμβάλουν σε μια δίκαιη μετάβαση και ένα βιώσιμο μέλλον.

Οι νέοι πρέπει να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο και να οικοδομήσουν ένα δίκαιο και βιώσιμο μέλλον. Μέσα από τη συμμετοχή τους στη δράση και χάρη στην υποστήριξη περισσότερων από 40 εθελοντών της BASF από όλο τον κόσμο, 800 μαθητές από τη Βραζιλία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ινδονησία, το Μεξικό, τη Νιγηρία, την Ουγκάντα και το Βιετνάμ θα δημιουργήσουν ιδέες και καινοτομίες δημιουργικές λύσεις για να εξασφαλίσουν ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη.  Η δράση περιλαμβάνει ένα Workshop και τον Διαγωνισμό καινοτομίας για μια δίκαιη μετάβαση που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά.

Το πρόγραμμα αποτελείται από:

  • Ένα workshop διαπραγμάτευσης προκλήσεων των 17 στόχων για Βιώσιμη Ανάπτυξη
  • Τον Διαγωνισμό καινοτομίας για μια δίκαιη μετάβαση και ένα βιώσιμο μέλλον

Και τα δύο θα υλοποιηθούν διαδικτυακά και θα έχουν διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του workshop που θα πραγματοποιεί στις 29 Σεπτεμβρίου ημέρα Πέμπτη οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, τη ρύπανση, αλλά και την έννοια της δίκαιης μετάβασης και να καταθέσουν οι ίδιοι με τις ομάδες τους προκλήσεις που εντοπίζουν.

Δύο εβδομάδες αργότερα στις 13 Οκτωβρίου ημέρα Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί ο Διαγωνισμός καινοτομίας για μια δίκαιη μετάβαση και ένα βιώσιμο μέλλον στο πλαίσιο του οποίου οι ομάδες θα επιστρέψουν με τις προκλήσεις που εντόπισαν στο workshop και θα προτείνουν λύσεις για αυτές. Η κριτική επιτροπή θα αναδείξει την ομάδα που θα ξεχωρίσει και θα λάβει μία 6μηνη καθοδήγηση από εθελοντές της BASF. Σκοπός αυτής της καθοδήγησης είναι οι νέοι να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία υλοποίησης της ιδέας που κέρδισε και να προετοιμαστούν για την Παγκόσμια Διαδικτυακή Συνάντηση Ανταλλαγής Ιδεών.

Σχετικά με τη BASF

Η BASF, είναι μία χημική βιομηχανία που δημιουργεί χημεία για ένα βιώσιμο μέλλον. Συνδυάζει την οικονομική επιτυχία με την περιβαλλοντική προστασία και την κοινωνική ευθύνη. Οι περίπου 111.000 εργαζόμενοι του Ομίλου της BASF συμβάλλουν στην επιτυχία των πελατών σε σχεδόν όλους τους κλάδους της οικονομίας και σε σχεδόν κάθε χώρα του κόσμου. Η γκάμα των προϊόντων της διαρθρώνεται σε έξι τομείς: Chemicals, Materials, Industrial Solutions, Surface Technologies, Nutrition & Care και Agricultural Solutions. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο www.basf.com και στο www.basf.gr

Δημιουργήστε τη δική σας ομάδα και δηλώστε συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο. 

Δηλώστε συμμετοχή:

Φόρμα Συμμετοχής

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: