Διαγωνισμός δοκιμίου «65 χρόνια Σεπτεμβριανά»

Η εθελοντική ομάδα «Ρωμιών Πράξεις»με αφορμή τη συμπλήρωση 65 χρόνων από τα γεγονότα που συγκλόνισαν τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης τον Σεπτέμβριο του 1955, προκηρύσσει και διοργανώνει διαγωνισμό δοκιμίου με τίτλο «Σεπτεμβριανά του ‘55». Οι συμμετέχοντες θα υποβάλλουν δοκίμιο έως 3.000 λέξεις με αναφορά στα γεγονότα των Σεπτεμβριανών του 1955 (μνήμες, βιώματα, εκτιμήσεις, επιπτώσεις κ.λπ.).

 ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 

Άρθρο 1:

Αντικείμενο και θέμα Αντικείμενο του Διαγωνισμού αποτελεί η συγγραφή πρωτότυπου δοκιμίου, έως 3.000 λέξεων, με θέμα τα Σεπτεμβριανά του 1955.

Άρθρο 2:

Συμμετοχή Ο Διαγωνισμός αφορά φυσικά πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Κάθε συγγραφέας έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στον Διαγωνισμό μόνο με ένα (1) έργο (δοκίμιο), πρωτότυπο και αδημοσίευτο. Το διαγωνιζόμενο έργο (δοκίμιο) υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω email στο: romionpraxeis.diagonismos@gmail.com έως τις 23:59 της 15ης Ιουλίου 2020. Το κάθε έργο (δοκίμιο) πρέπει να είναι δακτυλογραφημένο, σε αρχείο μορφής MicrosoftWord, με τίτλο αρχείου το ονοματεπώνυμο του συγγραφέα σε λατινικούς χαρακτήρες. Εντός του αρχείου και πριν από την ανάπτυξη του δοκιμίου, θα πρέπει να αναγράφονται (επάνω αριστερά) τα στοιχεία του συγγραφέα (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, κινητό, σταθερό τηλέφωνο και διεύθυνση email) καθώς και δήλωση συμμετοχής στον Διαγωνισμό με ανεπιφύλακτη συμφωνία και αποδοχή των όρων αυτού. Στην συνέχεια θα ακολουθεί ο τίτλος και το κείμενο του διηγήματος. Άρθρο 3:

Κριτική Επιτροπή Η Κριτική Επιτροπή θα εξετάζει τα εγκύρως υποβληθέντα δοκίμια ως προς την περιεκτικότητα, την αρτιότητα, την πρωτοτυπία τους, και την επιτυχή σύνδεσή τους με το θέμα του Διαγωνισμού. Η τελική απόφαση της Κριτικής Επιτροπής δεν επιδέχεται αμφισβήτηση και είναι οριστική.

Άρθρο 4:

Επιβράβευση Η Κριτική Επιτροπή, αξιολογώντας τα υποβληθέντα δοκίμια, επιλέγει (έως και) τριάντα, τα οποία θα συμπεριληφθούν σε μελλοντική ειδική συλλογική έντυπη έκδοση. Ο συγγραφέας του καλύτερου δοκιμίου, θα λάβει ως βραβείο ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη (1 άτομο) με διαμονή 4 ημερών. Οι υπόλοιποι θα λάβουν τιμητικό έπαινο διάκρισης στον Διαγωνισμό. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί εν ευθέτω χρόνο. Η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής της ανωτέρω εκδήλωσης θα ανακοινωθεί σύντομα. Δεν δημοσιοποιείται άλλο στοιχείο ή δεδομένο του Διαγωνισμού και δεν προβλέπεται η υποβολή ενστάσεων κατά της Κριτικής Επιτροπής.

Άρθρο 5:

Αποτελέσματα Οι διακριθέντες θα ειδοποιηθούν έγκαιρα για την τελετή βράβευσης, η ημερομηνία της οποίας θα κοινοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωσή μας. Τα αποτελέσματα δεν ανακοινώνονται οπουδήποτε αλλού πριν από την τελετή βράβευσης. Επειδή στα μη βραβευθέντα έργα δεν αποκαλύπτονται τα στοιχεία των διαγωνιζομένων, δεν υπάρχει η δυνατότητα πληροφοριών για την επίδοσή τους, και δεν δίδονται πληροφορίες αναφορικά με την βαθμολογία τους. Άρθρο 6: Έναρξη ισχύος, προσωπικά δεδομένα Ως έναρξη ισχύος του Διαγωνισμού ορίζεται η 1η Φεβρουαρίου 2020. Η εθελοντική ομάδα «Ρωμιών Πράξεις» διατηρεί το δικαίωμα της ελεύθερης ανάκλησης, ματαίωσης ή αναβολής της διενέργειας του Διαγωνισμού καθώς επίσης και το δικαίωμα να αλλάξει τους παραπάνω όρους, χωρίς προειδοποίηση, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο. Η εθελοντική ομάδα «Ρωμιών Πράξεις» αναγνωρίζει το ιδιωτικό απόρρητο των προσωπικών δεδομένων ως βασικό δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Για τον λόγο αυτό λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη του ιδιωτικού απορρήτου, την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και τη χρήση αυτών σύμφωνα με την ισχύουσα ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία. Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα (τα οποία έχετε αποστείλει με τη συμμετοχή σας στον Διαγωνισμό) θα χρησιμοποιηθούν μόνο προκειμένου να διεκπεραιωθούν οι διαδικασίες που αφορούν στον Διαγωνισμό. 

Η εθελοντική ομάδα Ρωμιών Πράξεις

Ελισάβετ Χαριτωνίδου-Κόβη

Πληροφορίες για τον διαγωνισμό:

Ρεγγίνα Κατσιμάρδου: 6972796740 ,

Γεωργία Αποστολάκου: 6974677031

e-mail: romionpraxeis.diagonismos@gmail.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: