Διδάσκοντας προγραμματισμό και υπολογιστές με το Raspberry Pi και την Python

Λογότυπος Python

Λογότυπος Python

Το πρόγραμμα «Teaching Physical Computing with Raspberry Pi and Python» είναι ένα διαδικτυακό εξ’ αποστάσεως πρόγραμμα 4 εβδομάδων του Ιδρύματος Raspberry Pi, που δείχνει πόσο εύκολος είναι ο προγραμματισμός που ελέγχει πραγματικά φυσικά αντικειμενα, με την εκτέλεση προγραμματιστικού κώδικα σε Raspberry Pi. Οι μαθητές θα μπορέσουν να εφαρμόσουν τη νεοαποκτηθείσα γνώση σε μία σειρά προκλήσεων, όπως να ελέγξουν ένα LED με γλώσσα προγραμματισμού Python, να χρησιμοποιήσουν ένα κουμπί για να ελέγξουν ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα και να φτιάξουν ένα παιχνίδι που απαιτεί ένα κουμπί και ένα LED.

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 20 Φεβρουαρίου, εκτιμάται ότι απαιτεί 2 ώρες εργασίας την εβδομάδα και είναι δωρεάν αν και η παροχή πιστοποιητικού συμμετοχής ή επιτυχίας προσφέρεται με πληρωμή. Το πρόγραμμα προσφέρεται από την ιστοσελίδα της Future Learn και έχει ορισμένα υλικά προαπαιτούμενα.

CC BY-NC-SA 4.0 Διδάσκοντας προγραμματισμό και υπολογιστές με το Raspberry Pi και την Python από Δημήτριος - Αδαμάντιος Δρίτσας διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: