Εγώ κι Εσύ Μαζί – Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Διεθνούς Αμνηστίας για την Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας ξεκινάει από τον Σεπτέμβριο του 2019 την υλοποίηση προγράμματος για την Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Εγώ κι Εσύ Μαζί”  για την Εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα στοχεύει στην ανάπτυξη της κουλτούρας του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της κατανόησης του σεξουαλικού προσανατολισμού, της προσβασιμότητας και της συμπερίληψης, καλλιεργώντας βιώσιμες στάσεις ενεργού κοινωνικής συμμετοχής με βιωματικές προσεγγίσεις, σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς/κηδεμόνες, διαμορφώνοντας ένα πραγματικό δίκτυο στο πλαίσιο του σύγχρονου Ανοικτού Σχολείου.

Η οριζόντια διάχυση του προγράμματος μέσα από τη διαμόρφωση του δικτύου εκπαίδευσης και της συνεχιζόμενης επιμόρφωσης στα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελεί κλειδί για την ίδια τη βιωσιμότητα του προγράμματος που δεν είναι άλλη από την δημιουργία μίας κοινωνίας πολιτών με βαθιά και πραγματική κατανόηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών τους στο πλαίσιο της δημοκρατικής και ισότιμης συνύπαρξης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους και όλες τους/τις μαθητές/τριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στους/στις εκπαιδευτικούς καθώς και στους γονείς/κηδεμόνες.

Χρήσιμο Υλικό /  Σύνδεσμοι

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: