Εργαστήριο προτυποποίησης παιχνιδιού

Gamification Meetup LogoΓια να καταλάβουμε πως δουλεύει το gamification πρέπει πρώτα να καταλάβουμε πως δουλεύουν τα παιχνίδια. Ακόμα και ο ορισμός του gamification λέει πως «είναι η χρήση στοιχείων παιχνιδιών σε καταστάσεις που δεν παίζουμε». Πρέπει λοιπόν να καταλάβουμε πως δουλεύουν αυτές οι μηχανικές παιχνιδιών και τα διάφορα στοιχεία που κάνουν τους παίκτες να θέλουν να παίξουν ξανά και ξανά. 

Αυτό το workshop έχει σκοπό να σας δώσει να καταλάβετε πως δουλεύουν τα παιχνίδια με έναν πολύ πρακτικό τρόπο. Με το να δημιουργήσετε ένα παιχνίδι! 

Όσοι ήρθατε στο τελευταίο μας workshop καταλάβατε πόσο σημαντικό είναι να πάρουμε μια πρακτική εμπειρία με ένα workshop και να δούμε στην πράξη ένα gamification project πως θα μπορούσε να σχεδιαστεί. 

Ήταν πραγματικά συναρπαστικό να βλέπεις ανθρώπους να προσπαθούν να λύσουν προβλήματα όπως «Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Θεσσαλονίκη» ή «Η βελτίωση του συστήματος παρκινγκ στην Θεσσαλονίκη» ή «Αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης σε γραφεία επιχειρήσεων». Ιδέες που γεννήθηκαν και αναπτύχθηκαν κατά την διάρκεια του workshop. 

Ο στόχος μου για το αυτό το workshop λοιπόν είναι να φτιάξουμε παιχνίδια!
Θα φτιάξουμε ομάδες και θα δημιουργήσουμε η κάθε ομάδα ένα παιχνίδι. 

Κάθε ομάδα θα φτιάξει ένα παιχνίδι με καθημερινά υλικά το οποίο οι υπόλοιπες ομάδες θα παίξουν και θα δώσουν συμβουλές στο τι δουλεύει και τι θέλει βελτιώση.
Δεν χρειάζεται να φέρεται λαπτοπ καθώς δεν θα κάνουμε video game αλλά θα χρησιμοποιήσουμε καθημερινά υλικά για να φτιάξουμε αναλογικά παιχνίδια. 

Ατζέντα του workshop (Τετάρτη 26 Απριλίου 2017, 19:00 – 22:00 στο ApoDec, Στρατηγού Σφέτσου 3, Θεσσαλονίκη)

1) Μηχανικές παιχνιδιών

Παραδείγματα παιχνιδιών και των μηχανικών που χρησιμοποιουν για να πάρουμε έμπνευση και να καταλάβουμε τι αποτελέσματα έχουν αυτές οι τεχνικές πάνω στους παίκτες. 

2) Δημιουργία πρωτοτύπου

Αφού λοιπόν δούμε κάποια παραδείγματα, θα φτιάξουμε ένα πρώτο πρωτότυπο για το παιχνίδι σας. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι μία πρώτη έκδοση του παιχνιδιού στο οποίο θα αποφασίσετε ποια είναι τα βασικά του στοιχεία. 

3) Κανόνες

Οι κανόνες είναι αυτό που κάνουν τα παιχνίδια ενδιαφέροντα και δείχνουν στους παίχτες τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν μέσα στο παιχνίδι. 

4) Play Testing

Στο τελευταίο μέρος του workshop θα δοκιμάσουμε τα παιχνίδια όλων των ομάδων και θα δώσουμε feedback για την βελτίωση των ιδεών μας. Όπως πάντα θα υπάρχει και χρόνος για να συζητήσουμε αυτά που μάθαμε και πως χρησιμοποιούνται σε ένα gamification project.

Μπορείτε να αγοράσετε τα εισιτήρια σας εδώ: https://www.eventbrite.com/e/game-prototyping-workshop-thessaloniki-gamification-meetup-tickets-33566780143

Συνολικά το workshop θα έχει 20 θέσεις. 

Τα ατομικά εισιτήρια είναι 18 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του δρώμενου στο Meetup.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: