Ετήσιος Διαγωνισμός Interactive Fiction (2018)

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο Ετήσιος Διαγωνισμός  Διαδραστικής Φαντασίας (Interactive Fiction Competition). Ευπρόσδεκτα είναι παιχνίδια και διαδραστικές ιστορίες που βασίζονται σε κείμενο και σενάριο (όπως τα κλασσικά text-adventures ή βιβλιοπαιχνίδια αντίστοιχα). Όχι απλά είναι καλοδεχούμενη, αλλά συνιστάται η χρήση εξειδικευμένου εκδοτικού λογισμικού (editors). Ενδεικτικά Inform και TADS για παιχνίδια που βασίζονται σε διερμηνευτές εντολών, Twine και UNDUM για παιχνίδια που βασίζονται σε Υπερκείμενο (Hypertext), Choicescript και inklewriter για κάτι διαφορετικό. Αναλυτικές πληροφορίες για τον ιστορικό διαγωνισμό (πραγματοποιείται από το 1995), το σκοπό του, τον τρόπο διεξαγωγής του και παράπλευρους διαγωνισμούς μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: https://ifcomp.org/about/comp

Στον προηγούμενο σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για όλους τους δυνατούς τρόπους συμμετοχής: ως συγγραφείς, κριτές ή και ως χορηγοί.

Το πρόγραμμα του διαγωνισμού (με τις ημερομηνίες να αφορούν μεσάνυχτα ώρα Ανατολικής Ακτής Ηνωμένων Πολιτειών) είναι το ακόλουθο:

  • 1 Ιουλίου 2018: Ο ιστότοπος δέχεται υποβολές πρόθεσης συμμετοχής.
  • 1 Σεπτεμβρίου 2018: Λήξη διορίας υποβολών πρόθεσης συμμετοχής.
  • 28 Σεπτεμβρίου 2018: Λήξη διορίας υποβολών πονημάτων.
  • 1 Οκτωβρίου 2018: Δημοσίευση των παιχνιδιών και των ιστοριών στο ευρύ κοινό. Έναρξη διαδικασίας κρίσης.
  • 15 Νοεμβρίου 2018: Λήξη ψηφοφορίας.

Στους ακόλουθους συνδέσμους μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τους συγγραφείς, οδηγίες για το συγγραφικό έργο και τα αντίστοιχα εργαλεία.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: