Η Βικιπαίδεια αγαπάει τα μνημεία. Ελληνικό μέρος του διεθνούς διαγωνισμού για το 2016

Wiki loves monuments Greece By Lusitana, Wiki Loves Monuments File:LUSITANA WLM 2011 d.svg Geraki, Derivated work [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia CommonsΞεκίνησε σήμερα την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016 και το Ελληνικό τμήμα του διαγωνισμού Wiki Loves Monument, «Η Βικιπαίδεια αγαπάει τα μνημεία». Πρόκειται για ένα δημόσιο διαγωνισμό φωτογραφία μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, που διοργανώνεται από παραρτήματα και ομάδες χρηστών του Wikimedia.

Το 2016 διοργανώνεται για πρώτη φορά και στην Ελλάδα. Διαρκεί από τις 8 Σεπτεμβρίου ως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να ζητήσει από το ευρύ κοινό, τους αναγνώστες και τους χρήστες της Wikipedia, φωτογράφους, χομπίστες κλπ, να τραβήξουν φωτογραφίες από μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και να τις ανεβάσουν στο Wikimedia Commons για χρήση στη Wikipedia.

Αναλυτικές οδηγίες για τους κανόνες συμμετοχής, τα βραβεία και τον κατάλογο των μνημείων και τόπων που θα απασχολήσουν τον πρώτο ελληνικό διαγωνισμό, μπορείτε να βρείτε μέσα από το ιστολόγιο των διοργανωτών (Wikinedia Community User Group Greece) για το διαγωνισμό: https://wlm.wikimedia.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: