“Κομήτες: Οι επισκέπτες του Ηλιακού Συστήματος”

Η Αστρονομική Ένωση Σπάρτης “Διόσκουροι” και η ομάδα επικοινωνίας της επιστήμης “Planets In Your Hand” σας προσκαλούν στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος (WSW2020) στη διαδικτυακή ομιλία με τίτλο:
“Κομήτες: Οι επισκέπτες του Ηλιακού Συστήματος”
με ομιλητή τον Δρ. Κοσμά Γαζέα, Λέκτορα Παρατηρησιακής Αστροφυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσα από το κανάλι του YouTube την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 στις 18:00.
Περίληψη ομιλίας:
“Καθημερινά η Γη βομβαρδίζεται από τόνους μικρο-μετεωριτών, σκόνης και πάγου εξωγήινης προέλευσης, ενώ υπάρχουν εκατομμύρια μικρά και μεγάλα παγόβουνα που κινούνται σχεδόν χαοτικά σε μια ακτίνα ενός έτους φωτός μακριά από τον Ήλιο. Αυτά τα σώματα είναι ψήγματα της πρωταρχικής ύλης που δημιούργησε το Ηλιακό μας. Όταν κάποιο από αυτά κινηθεί προς τον Ήλιο αρχίζει να θερμαίνεται, με αποτέλεσμα τη βαθμιαία εξάχνωση του υλικού από το οποίο αποτελείται. Η δημιουργία μιας ουράς ύλης που ακολουθεί το παγωμένο αυτό σώμα δίνει τη χαρακτηριστική και γνωστή σε όλους μας όψη ενός κομήτη.
Μετά το πέρας της ομιλίας θα απαντηθούν οι ερωτήσεις σας που θα τεθούν μέσω του Youtube.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: