Μικρά Σώματα του Ηλιακού Συστήματος (α’ μέρος)

Χειμώνιασε…
Ώρα να επισκεφτούμε την πιο μεγάλη βρώμικη χιονόμπαλα (βλ. κομήτης) του Κόσμου μας (βλ. Ηλιακό Σύστημα).
Θα ακουμπήσουμε το αφτί μας στην επιφάνειά της και, αν κάνουμε ησυχία, θα ακούσουμε τις ιστορίες που έχει να μας πει από τις εσχατιές της γειτονιάς της.

Αν κάνουμε μερικά χρόνια υπομονή θα μας πάει στη ζώνη των αστεροειδών και θα γνωρίσουμε μερικούς από κοντά. Θα παρακολουθήσουμε τους Τρώες να κυνηγούν τους Έλληνες. Θα μπούμε σε ποτάμια βράχων που τα διασχίζει η Γη μας κάθε χρόνο. Θα γνωρίσουμε από κοντά τους νάνους γείτονές μας.

Κι αν είμαστε καλοί και ευγενικοί, θα φτάσουμε μακριά… μακριά, εκεί όπου ο Ήλιος μας θα φαίνεται σαν υπέρλαμπρο άστρο και θα ρίξουμε μια ματιά και σ’ εκείνα τα όντα του ζωολογικού κήπου του Ηλιακού μας Συστήματος, αλλά και έξω από αυτό καθώς οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν ποτέ.

Εισηγητής και οδηγός ο καταξιωμένος αστροφωτογράφος και κυνηγός κομητών Θοδωρής Γιαουρτσής, αυτό το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, στο εντευκτήριο του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας (Αλεξανδρείας 113, Θεσσαλονίκη), από τις 18.00 – 20.00.

-Για τα σεμινάρια υπάρχει μια ελάχιστη συμβολική επιβάρυνση για τα μη μέλη (3 ευρώ και 2 ευρώ για φοιτητές). Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν για μαθητές Δημοτικού και τα τακτοποιημένα οικονομικώς μέλη του Ομίλου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: