Φύλλο Εργασίας 9 για το Scratch 2: Δομή επανάληψης. Βρόχοι με πεπερασμένο πλήθος επαναλήψεων.

Ακολουθεί συνημμένο το Φύλλο Εργασίας 9 για το Scratch 2: Δομή Επανάληψης. Βρόχοι με πεπερασμένο αριθμό επαναλήψεων. Παρουσιάζονται εντολές από την παλέτα «Έλεγχος» που επιτρέπουν τη σύνθεση επαναληπτικών δομών και ακολουθούν σενάρια σχεδίασης σύνθετων σχημάτων με τη βοήθεια επαναληπτικών δομών, σε μία προσέγγιση γλώσσα της οικογένειας Logo.

     Ακολουθεί υλοποίηση του λυμμένου παραδείγματος του φύλλου εργασίας 9, που σχεδιάζει ένα τετράγωνο πλευράς 50 pixels, με αποδοτικότερο τρόπο από ότι στο Φύλλο Εργασίας 8: Εντολές σχεδίασης – κίνησης, με δομή επανάληψης και μικρότερο αριθμο χρησιμοποιούμενων εντολών – πλακιδίων.

Από το αποθετήριο εκπαιδευτικού υλικού του Scratch (Φύλλα Εργασίας για το Scratch του Homo Informaticus), μπορείτε να βρείτε παραπομπές για τις αναλυτικές λύσεις των ασκήσεων, σε περίπτωση που δυσκολεύεστε.

CC BY-NC-SA 4.0 Φύλλο Εργασίας 9 για το Scratch 2: Δομή επανάληψης. Βρόχοι με πεπερασμένο πλήθος επαναλήψεων. από Δημήτριος - Αδαμάντιος Δρίτσας διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.