Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο

saferinternetsid2017Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνει διαγωνισμό αφίσας ή ζωγραφιάς για νήπια και μαθητές δημοτικών σχολείων.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τα παιδιά όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια ξεκινούν την περιήγηση του διαδικτύου μόνα τους χωρίς γονική επίβλεψη. Ακολουθώντας το κεντρικό μήνυμα της ημέρας ασφαλούς διαδικτύου «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» γίνεται προσπάθεια η περιήγηση στο διαδίκτυο να γίνει οικογενειακή υπόθεση και όχι μεμονωμένη δραστηριότητα για κάθε μέλος της οικογένειας.

Τα παιδιά μέσα από μια αφίσα που θα δημιουργήσουν καλούνται να αποτυπώσουν οικογενειακές στιγμές ή στιγμές με αγαπημένα τους πρόσωπα να πλοηγούνται μαζί στο διαδίκτυο. Μέσα από την αφίσα θα πρέπει να προκύπτει το μήνυμα ενός καλύτερου ψηφιακού κόσμου και πώς μπορούμε όλοι μαζί να συμβάλλουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Βασική επιδίωξη του διαγωνισμού είναι να περάσει το μήνυμα στα παιδιά αρχικά αλλά και στην οικογένεια σε δεύτερο επίπεδο ότι τα παιδιά σε μικρές ηλικίες θα πρέπει να περιηγούνται με την καθοδήγηση και την εποπτεία των γονέων αφενός αλλά και αφετέρου ότι το διαδίκτυο μπορεί να γίνει ένας χώρος που όλη η οικογένεια μαζί μπορεί να διασκεδάσει να παίξει αλλά και να αποκτήσει γνώσεις.

ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ: Μαθητές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων (ατομική ή ομαδική εργασία)

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 20 Ιανουαρίου 2017

Για περισσότερες πληροφορίες, τη μεθοδολογία και τα έπαθλα του διαγωνισμού μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του διαγωνισμού, στον ιστότοπο http://saferinternet4kids.gr.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: