13η έκθεση παιχνιδιών Στρατηγικής και Φαντασίας Θεσσαλονίκης

Αφίσα 13ης έκθεσης Παιχνιδιών Στρατηγικής και ΦαντασίαςΠαράλληλα με την 15η έκθεση κόμικς και επιτραπεζίων παιχνιδιών θα λάβει χώρα και η 13η έκθεση παιχνιδιών Στρατηγικής και Φαντασίας Θεσσαλονίκης, από τις 15 ως τις 18 Δεκεμβρίου 2016, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Ξεχωρίζει το διαδραστικό διόραμα, όπου παρουσιάζεται η άλωση της Θεσσαλονίκης από τους Σαρακηνούς το 904 μ.Χ. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μετέχουν στο παιχνίδι και να υπερασπισθούν τη Θεσσαλονίκη από το βαρβαρική από τη βαρβαρική επιδρομή των Σαρακηνών πειρατών το καλοκαίρι του 904 μ.Χ. αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο «ζωντανά», τις παραλήψεις και τα λάθη που έγιναν από μέρους των υπερασπιστών για να οδηγηθούμε στην ιστορική τραγική κατάληξη.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δούν απο κοντά μια αληθινή αλυσωτή πανοπλία Βυζαντινού ιππότη της εποχής εκείνης, ιδιοκατασκευή του ερευνητή Νίκου Κουζίνη.

Τελευταίες πληροφορίες και ενημερώσεις από τη σελίδα του δρώμενου στο facebook.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: