6ος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Aegean Robotics Competition 2022

Η ομάδα AegeanRobotics του εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης και Στήριξης Αποφάσεων του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διοργανώνει τον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής 6th AegeanRobotics e-Competition 2022. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 9 & 10 Απριλίου 2022 με χρήση εξ’αποστάσεως μεθόδων.

Οι δοκιμασίες στις οποίες μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή είναι:

  • Ελεύθερη Παρουσίαση εξ ‘αποστάσεως / Remote FreeStyle
  • Μεταφορά αυγών από φωλιά σε φωλιά
  • Σκαρφάλωμα σε τοίχο

Δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 2 Απριλίου 2022

Ελεύθερη Παρουσίαση από Απόσταση / Remote Free Style

Τα ρομπότ μπορούν να παρουσιάσουν οποιαδήποτε λειτουργία. Στο πλαίσιο της ελεύθερης κατηγορίας μπορεί να γίνει και επίδειξη απλών αυτοματισμών.

Τα εκθέματα βαθμολογούνται από ομάδα κριτών βάση ενός πίνακα κριτηρίων.

Η δοκιμασία της Ελεύθερης Παρουσίασης / Free Style, διακρίνεται σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες:

  • Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, για μαθητές Δημοτικού
  • Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, για μαθητές Γυμνασίων & Λυκείων
  • Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για προπτυχιακούς / μεταπτυχιακούς φοιτητές

Στη συμμετοχή δεν υφίσταται όριο στο είδος και τη χρήση των υλικών. Αναλυτικότερη περιγραφή της δοκιμασίας, των κανόνων που τη διέπουν και των επί μέρους περιορισμών μπορείτε να βρείτε στο έντυπο κανονισμών στη σελίδα του διαγωνισμού.

Μεταφορά αυγών από φωλιά σε φωλιά

Σκοπός της δοκιμασίας είναι η ρομποτική συσκευή να μεταφέρει σε χρόνο δύο (2) λεπτών, όσο το δυνατόν περισσότερα «αυγά» από τη μία «φωλιά» στην άλλη. Αναλυτικότερη περιγραφή της δοκιμασίας, των κανόνων που τη διέπουν και των επί μέρους περιορισμών μπορείτε να βρείτε στο έντυπο κανονισμών στη σελίδα του διαγωνισμού.

Σκαρφάλωμα σε τοίχο

Σκοπός της δοκιμασίας αυτής είναι η ρομποτική συσκευή να διανύσει το διάστημα ενός μέτρου (1m) κατά ύψος με τον καλύτερο χρόνο πάνω στον τοίχο. Αναλυτικότερη περιγραφή της δοκιμασίας, των κανόνων που τη διέπουν και των επί μέρους περιορισμών μπορείτε να βρείτε στο έντυπο κανονισμών στη σελίδα του διαγωνισμού.

Τρόπος συμμετοχής

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω κορωνοϊού που βιώνουμε και προσηλωμένοι στην αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την μείωση της πιθανότητας να εκτεθούν άτομα σε επικίνδυνο ιικό φορτίο και ο φετινός διαγωνισμός θα γίνει εξολοκλήρου από απόσταση. Για το λόγο αυτό για να λάβετε συμμετοχή θα πρέπει να εξασφαλίσετε:

• Πρόσβαση στο διαδίκτυο και στην πλατφόρμα zoom
• Κάμερα
• Μικρόφωνο

Βεβαιώσεις συμμετοχής- Δώρα νικητών

Τα μέλη όλων των ομάδων θα λάβουν Βεβαιώσεις Συμμετοχής, ενώ οι τρεις (3) πρώτες ομάδες σε κάθε δοκιμασία θα λάβουν επιπρόσθετα δίπλωμα διάκρισης και τιμητική πλακέτα. Επιπλέον η πρώτη ομάδα σε κάθε δοκιμασία θα λάβει ηλεκτρονικό και άλλο υλικό (πλακέτες, αισθητήρες κλπ) ως μια μικρή συμβολή στη συνέχιση του ταξιδιού τους στον κόσμο της Ρομποτικής που μόλις έχουν ξεκινήσει

O θεσμός του φοιτητή-συνδέσμου

Όποια ομάδα το επιθυμεί, θα έχει ένα φοιτητή-σύνδεσμο, από τη στιγμή που θα δηλώσει συμμετοχή μέχρι τον διαγωνισμό. Ο φοιτητής αυτός θα είναι ενήμερος για το project της ομάδας και θα επικοινωνεί με την οργανωτική επιτροπή για ό,τι επιθυμεί η ομάδα (ερωτήσεις διευκρινήσεις κλπ) .

Δηλώσεις συμμετοχής στη διεύθυνση : https://forms.gle/3yoFGWNV5651fnrZA

Για απορίες και διευκρινίσεις επικοινωνήστε: aegeanrobotics@aegean.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: