«7ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τον Έλεγχο του Καπνίσματος και 10ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο «Παιδεία Για Έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα»

Στο πλαίσιο του 10ου Πανελληνίου Μαθητικού Συνεδρίου «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα», διοργανώνεται ο 7ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός, με θέμα «Ναι στον Αθλητισμό, Όχι στο Κάπνισμα».

Ηλικιακές ομάδες- Αντικείμενο του διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός αφορά σε μαθητές οι οποίοι φοιτούν στις τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού Σχολείου, στις τάξεις Α΄, Β΄, και Γ΄ Γυμνασίου και στην τάξη Α΄ Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ).

Οι μαθητές των Δημοτικών καθώς και των Ειδικών Σχολείων, καλούνται να δημιουργήσουν έργα ζωγραφικής, με θέμα «Ναι στον Αθλητισμό, Όχι στο Κάπνισμα».
Οι μαθητές του Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου, καλούνται να γράψουν ένα κείμενο, με θέμα «Ναι στον Αθλητισμό, Όχι στο Κάπνισμα». Το κείμενο μπορεί να είναι αφήγημα, άρθρο, ποίημα, επιστολή και να απευθύνεται όπου ο μαθητής επιθυμεί. Η έκτασή του (εκτός από τον τίτλο και τα ονόματα του/των συγγραφέα/ων και του παραλήπτη), δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 500 λέξεις.

Υποβολή των έργων

Τελική ημερομηνία υποβολής των έργων, είναι η 10η Νοεμβρίου 2019 και πρέπει να πληρούνται τα παρακάτω:

Τα έργα θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά ως συνημμένο αρχείο pdf στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@researchlab.gr.
Το email θα έχει θέμα «Για τον 7ο ΠΜΔΕΚ»
Θα επισυνάπτεται η δήλωση συμμετοχής κάθε συμμετέχοντα σε ψηφιακή μορφή συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη, η οποία περιλαμβάνει τα στοιχεία του μαθητή και του υπευθύνου εκπαιδευτικού, τα στοιχεία του σχολείου και τη δήλωση του κηδεμόνα.

Διαδικασία αξιολόγησης

Η αξιολόγηση των έργων θα πραγματοποιηθεί από κριτική επιτροπή του συνεδρίου, η οποία θα επιλέξει τα έργα που θα βραβευτούν, καθώς και εκείνα που θα εκτεθούν στο χώρο του συνεδρίου

Παρουσίαση- Βραβεία

Η παρουσίαση των βραβευμένων έργων και η απονομή των βραβείων, θα πραγματοποιηθεί την 26η Νοεμβρίου 2019 στο πλαίσιο του 10ου Πανελληνίου Συνεδρίου για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, το οποίο θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στην αίθουσα «Jacqueline de Romilly».

Για τους νικητές από σχολεία εντός των Αθηνών, υπάρχει πρόβλεψη για κάλυψη της μετακίνησής τους προς και από το χώρο του Συνεδρίου (κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς).

Για τους νικητές από σχολεία εκτός Αθηνών, υπάρχει πρόβλεψη για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και μίας διανυκτέρευσης (εφόσον είναι αναγκαίο), ώστε να παρουσιάσουν τα έργα τους και να παραστούν στην απονομή των βραβείων.
Ειδικότερα για τις ομαδικές συμμετοχές ο μέγιστος αριθμός μαθητών, για τους οποίους μπορούν να καλυφθούν μεταφορικά και διαμονή, δε μπορεί να υπερβαίνει τους τρεις ανά βραβείο, συμπεριλαμβανομένου και του συνοδού εκπαιδευτικού ή κηδεμόνα.

Η βράβευση περιλαμβάνει:

Ένα βραβείο και ένα έπαινο για κάθε τάξη της Α/βάθμιας εκπαίδευσης (Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού), σύνολο δύο βραβεία και δύο έπαινοι.
Ένα βραβείο και ένα έπαινο για κάθε τάξη του Γυμνασίου (Α΄, Β΄, Γ΄) σύνολο τρία βραβεία και τρεις έπαινοι.
Ένα βραβείο και ένα έπαινο για την Α΄ Λυκείου (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ).
Ένα βραβείο και ένα έπαινο για τους μαθητές των Ειδικών Σχολείων.
Ένα βραβείο και ένα έπαινο για τους μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρείας.

1η θέση, Βραβείο:

Γραπτό Δίπλωμα Βραβείου, ψηφιακό μέσο αποθήκευσης δεδομένων (USB stick) και επιταγή αξίας 100 ευρώ. Ειδικά για τις ομαδικές συμμετοχές προβλέπεται Γραπτό Δίπλωμα Βραβείου, USB stick και επιταγή ύψους 100 ευρώ για κάθε μέλος της ομάδας. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι επιταγές ανά ομάδα δεν μπορούν να υπερβαίνουν στο σύνολό τους την αξία των 300 ευρώ (για παράδειγμα, αν κερδίσει μία ομάδα με 6 άτομα, το κάθε μέλος θα λάβει μία επιταγή ύψους 50 ευρώ – σύνολο 300 ευρώ).

2η θέση, Έπαινος:

Γραπτό Δίπλωμα Επαίνου και ψηφιακό μέσο αποθήκευσης δεδομένων (USB stick) για κάθε νικητή.

Στοιχεία επικοινωνίας

Ερευνητικό Εργαστήριο «George D. Behrakis»,
Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Ηπίτου 17β Αθήνα, 105 57

Υπ’ όψιν κυρίας Β. Ευαγγελοπούλου, Β. Βυζικίδου
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 3314755
Email: info@researchlab.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: