Calendar

Σεπ
21
Πε
Αναμετάδοση του .NET CONF 2017 @ Coho
Σεπ 21 @ 19:00 – 21:00

.net Thessaloniki meetup group logoΣτο Coho (Στρ. Ναπολέοντος Ζέρβα 10) η ομάδα Thessaloniki.NET, θα μαζευτεί για την αναμετάδοση του .NET CONF 2017.

Πρόγραμμα:

Αναλυτικές πληροφορίες στη σελίδα του δρώμενου.

Σεπ
22
Πα
Το Πείραμα του Ερατοσθένη 2017
Σεπ 22 @ 09:00 – 14:00

Για μια ακόμη φορά θα λάβει χώρα το Πείραμα του Ερατοσθένη σε διεθνές επίπεδο από την ΕλληνοΓερμανική Αγωγή και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το πείραμα θα λάβει χώρα την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017. Καταχωρήστε έγκαιρα το σχολείο σας μαζί με το γεωγραφικό του μήκος και πλάτος. Μετά την εγγραφή σας θα σας δωθούν μέσα από κλήρωση τα στοιχεία ενός σχολείο με το ίδιο γεωγραφικό πλάτος με το δικό σας, όπως και της οργανωτικής επιτροπής. Μαζί με τους εταίρους σας θα καταγράψετε τα απαραίτητα δεδομένα, θα συνεργαστείτε, θα υποβάλλετε την εκτίμησή σας για την περιφέρεια της Γης και θα υποβάλετε τα δεδομένα. Τέλος, θα υποβάλετε και μια μοναδική φωτογραφία του πειράματος μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου για να έχετε την ευκαιρία να κληρωθείτε για μια υποτροφία για το Θερινό Σχολείο του 2018 της European Science Education Academy (ESEA). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού για το Πείραμα του Ερατοσθένη.

Μείνετε σε επαφή με την κοινότητα του πειράματος του Ερατοσθένη, δικτυωθείτε, κατεβάστε σχέδια μαθήματος κατάλληλα για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και χρησιμοποιήστε τα ερωτηματολόγια.

Σεπ
30
Σα
Fantastic Trains: An anthology of Phantasmagorical Engines and Rail Riders
Σεπ 30 @ 00:00 – 23:59

ΣυγγραφήΤο σφύριγμα ενός τραίνου σας γεννά συναισθήματα; Τα τραίνα πυροδότησαν τη φαντασία αρκετών συγγραφέων. Πολλά κλασσικά έργα της λογοτεχνίας διαδραματίζονται σε τραίνα: Φόνος στο Όριεντ Εξπρές, Άννα Καρένινα, Το Πολικό Εξπρές και άλλα.

Η εκδοτική Edge αναζητά ιστορίες σχετικές με τραίνα σε οποιοδήποτε τόπο, εποχή και σκηνικό: φανταστικό, επιστημονικής φαντασίας, αποκαλυπτικό, στην εποχή της βιομηχανικής επανάστασης και του ατμού (steampunk) κλπ.

Σκεφτείτε πως άλλαξαν τα τραίνα τις ζωές των ταξιδιωτών και την αντίληψη του χρόνου.

Μπορείτε να βασιστείτε σε αρχετυπικούς χαρακτήρες ταξιδιωτών: Δολοπλόκους, ονειροπόλους, ερευνητές, διστακτικούς, τυχοδιώκτες, εραστές, αναζητητές, ιππότες, οδηγούς, όπως και μυστηριώδη φορτία κλπ. χωρίς να είναι υποχρεωτικό η ιστορία σας να έχει οτιδήποτε από αυτά.

Η διορία υποβολών εκπνέει στις 30 Σεπτεμβρίου 2017. Αναζητώνται ιστορίες από 1.500 – 5.000 λέξεις και οι αμοιβές κυμαίνονται από 50$ – 150$.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να μελετήσετε την προκήρυξη της EDGE.

Wiki Loves Monuments 2017
Σεπ 30 @ 00:00 – 23:59

To Wiki Loves Monuments είναι ένας διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, που διοργανώνεται από παραρτήματα και ομάδες χρηστών του Wikimedia. Το 2010 οργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ολλανδία, και ακολούθησε η πανευρωπαϊκή διοργάνωση του 2011. Το Wiki Love Monuments 2012 διοργανώθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο και έλαβαν μέρος πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, όπως ο Καναδάς, η Χιλή, η Ινδία, ο Παναμάς, η Γκάνα, οι Φιλιππίνες, η Ρωσία, η Νότια Αφρική και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Από το 2016 διοργανώνεται και στην Ελλάδα.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να ζητήσει από το ευρύ κοινό, τους αναγνώστες και τους χρήστες της Wikipedia, φωτογράφους, χομπίστες κλπ, να τραβήξουν φωτογραφίες από μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και να τις ανεβάσουν στο Wikimedia Commons για χρήση στη Wikipedia.

Διαβάστε περισσότερα για το πώς μπορείτε να συμμετέχετε στο διαγωνισμό φωτογραφίας στους κανόνες, μάθετε για τα βραβεία, λύστε τις απορίες σας, δείτε τις διαγωνιστικές τοποθεσίες και τον κωδικό τους στον κατάλογο μνημείων και τόπων . Αν ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας μέσα από τη σχετική επιλογή των καταλόγων, αρκετά στοιχεία θα συμπληρωθούν αυτόματα.

(Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο του Wiki Loves Monuments)

Λογοτεχνική πρόσκληση «The SmartApocalypse: Intelligent Stories of a Real End Time»
Σεπ 30 @ 23:45 – 23:59

ΣυγγραφήTo Easter Iowa Review αναζητά λογοτεχνικά κείμενα για το διαδικτυακό τεύχος – ανθολόγιο με τίτλο «The SmartApocalypse: Intelligent Stories of a Real End Time». Θέμα το Τέλος του Κόσμου, ένα αποκαλυπτικό ή μετα-αποκαλυπτικό σκηνικό. Καθώς όμως το κοινό είναι νεαρό και οικογενειακό η πρόκληση είναι να διανθίσετε την ιστορία με χιούμορ και να συγκεράσετε τη δυστοπία του μετα-αποκαλυπτικού σκηνικού με αισιόδοξους τόνους και ελπίδα! Από την άλλη δε χρειάζεται να είναι ψεύτικο το κείμενο και οι σκοτεινές αποδόσεις του θέματος θα εξεταστούν ενδελεχώς και με ενδιαφέρον. Αποφύγετε την άσκοπη βία και το αίμα.

Χρησιμοποιήστε ζόμπι αν είναι πιστευτά. Εξετάστε διαφορετικές και απτές πτυχές του θέματος της μετα-αποκαλυπτικής δυστοπίας: Αλλαγή του κλίματος, μεταλλαγμένα τρόφιμα και σπόροι, αφανισμός φυσικών επικονιαστών, αυξανόμενα ποσοστά καρκίνων κλπ. και πρωτοτυπήστε προτείνοντας αίσιο τέλος και λύσεις.

Αναλυτικές πληροφορίες και ενδιαφέρουσες προτάσεις μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Easter Iowa Review. Η διορία υποβολής εκπνέει στις 30 Σεπτεμβρίου 2017, δεκτό οποιοδήποτε λογοτεχνικό ύφος, πονήματα από τις 1.000 – 10.000 λέξεις και αμοιβή μια δωροεπιταγή 50$ από τον εκδότη.

Οκτ
15
Κυ
Λογοτεχνικό κάλεσμα της Lycan Valley Press: Creatures in Canada – A Darkling Around the World
Οκτ 15 @ 23:45 – 23:59

Με αυτό το κάλεσμα οι εκδότες αναζητούν διηγήματα για μια ανθολογία τρομακτικών ιστοριών που αφορούν σκοτεινά μέρη και συναντήσεις με περίεργα όντα στις 13 διοικητικές περιφέρειες του Καναδά. Η διορία εκπνέει στις 15 Οκτωβρίου 2017.

Η ιστορία σας πρέπει να συμβαίνει σε κάποιο μέρος της χώρας των ξυλοκόπων και να καθίσταται μοναδική με την αναφορά κάποιου ιστορικού, πολιτιστικού ή τοπικού ορόσημου. Τα διηγήματα πρέπει να κυμαίνονται μεταξύ 3.000 και 6.000 λέξεων. Η προσπάθεια χρηματοδοτείται στο Kickstarter, ενώ η πληρωμή για το συγγραφέα κείμενο του οποίου θα επιλεγεί, είναι 1 σεντ ανά λέξη. Αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε από τον σύνδεσμο για το Creatures in Canada – A Darkling Around the World.

 

Λογοτεχνική πρόσκληση στην ανθολογία «Beneath Yggradsil’s Shadow»
Οκτ 15 @ 23:58 – Οκτ 16 @ 00:42

ΣυγγραφήΤο περιοδικό Fantasia Divinity απευθύνει ανοικτό λογοτεχνικό κάλεσμα ως τις 15 Οκτωβρίου 2017 με τον τίτλο «Beneath Yggradsil’s Shadow» για το τεύχος Ιανουαρίου 2017.

Η θεματολογία της πρόσκληησης αφορά στη Νορβηγική μυθολογία. Το περιοδικό αναζητά άγνωστες ιστορίες για τις θέες που ανήκουν στο Νορβηγικό πάνθεον. Ποιο είναι το παρασκήνιο τους και η ιστορία τους;

Όπως ισχύει και στις άλλες λογοτεχνικές προσκλήσεις όρια λέξεων 500 – 10.500 λέξεις, ενώ ναλυτικότερες οδηγίες για τα πνευματικά δικαιώματα, τη χρηματική αμοιβή ($5.00 – $15.00 ) , τις οδηγίες υποβολής και τις επανεπεξεργασίες θα βρείτε στη διεύθυνση:

http://fantasiadivinitymagazine.myfreesites.net/anthology-submission-calls

 
Οκτ
27
Πα
Συνέδριο Polyglot 2017 @ Ρέικιαβικ
Οκτ 27 @ 00:00 – Οκτ 29 @ 23:45

Λογότυπος συνεδρίου PolyglotΤο διεθνές συνέδριο Polyglot για όσους αγαπούν τις γλώσσες θα λάβει χώρα στις 27 – 29 Οκτωβρίου του 2017 στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας. Έχει διάρκεια δύο ημερών, με ποικίλα θέματα και ομιλίες που αφορούν στην έρευνα των γλωσσών, της πολυγλωσσίας, των γλωσσικών οικογενειών, της γλωσσολογίας και γλωσσικών και πολιτισμικών θεμάτων που άπτονται της οικοδέσποινας πόλης. Αναλυτικότερες πληροφορίες για τους επιβεβαιωμένους ομιλητές, τον τρόπο διαμονής και άλλα σχετικά μπορείτε να βρείτε στον προαναφερθέντα σύνδεσμο του συνεδρίου.