Calendar

Ιούν
15
Πε
Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2017
Ιούν 15 @ 09:00 – Σεπ 8 @ 22:00
Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2017

Σε πλήρη εξέλιξη η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας που έχει ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου 2017 και θα διαρκέσει ως και τις 8 Σεπτεμβρίου 2017. Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθήκων και η Εθνική βιβλιοθήκη συντονίζει και προωθεί πολυάριθμες δράσεις από 176 βιβλιοθήκες ανά την Ελλάδα. Μια καινοτόμα δράση που ξεκίνησε το 2016 και προσφέρει μια εξαιρετική εναλλακτική δημιουργικής απασχόλησης (πέρα από την πεπατημένη της θερινής ραστώνης), που δεν αφορά αποκλειστικά τη φιλαναγνωσία, αλλά και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες.

Μπορείτε να βρείτε εκδηλώσεις από το πλήρως ενημερωμένο ημερολόγιο, όπως και να δρομολογήσετε αναζήτηση ανά βιβλιοθήκη.

Για να πάρετε μια μικρή γεύση μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο απολογισμού των δράσεων του 2016 «Γίνε Εξερευνητής του Κόσμου».

Ιούλ
21
Πα
11η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων @ Φιλιππαίοι Γρεβενών
Ιούλ 21 @ 12:00 – Ιούλ 23 @ 23:45

11η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών ΑστρονόμωνΤο τριήμερο 21- 23 Ιουλίου 2017 στους Φιλιππαίους Γρεβενών πραγματοποιείται η 11η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων. Έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα των εργαστηρίων, ενώ από την ιστοσελίδα http://peea.astrodym.gr, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για διαμονή, την τοποθεσία, τον κανονισμό κατασκήνωσης, όπως και να δηλώσετε συμμετοχή από τη σχετική φόρμα.

Ιούλ
24
Δε
Reusable Distributed Data Infrastructure with Dynomite @ Found.ation
Ιούλ 24 @ 17:00 – 19:00

Αφίσα Netflix DynomiteΤο σεμινάριο έχει ως στόχο να μάθει στους συμμετέχοντες πώς επετεύχθη υψηλή διαθεσιμότητα με τη δυνατότητα τερματισμού οποιοδήποτε κόμβου Dynomite χωρίς να υπάρχει έλλειψη απόκρισης από την πλευρά του πελάτη. Επιπλέον θα παρουσιαστούν  βέλτιστες πρακτικές και οι προκλήσεις της ανάπτυξης του Dynomite, του λογισμικού ανοικτού κώδικα της Netflix που παρέχει μια επαναχρησιμοποιήσιμη υποδομή κατανεμημένων βάσεων δεδομένων.

Τα μαθήματα γίνονται μόνο με φυσική παρουσία.

Διάρκεια προγράμματος: 3 ώρες.

Πρόγραμμα:

Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017, 17:00 – 19:00

Στο Found.ation – Ευρυσθέως 2 (Πειραιώς 123), Κάτω Πετράλωνα 118 54 Αθήνα)

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη της «Microsoft Ελλάς», της SocialInnov και η συμμετοχή για το κοινό είναι δωρεάν. Εκπαιδευτής: Ιωάννης Παπαπαναγιώτου (senior distributed systems engineer at Netflix’s Cloud Database Engineering team)

* Τα μαθήματα γίνονται μόνο με φυσική παρουσία.

* Τα μαθήματα με το ίδιο τίτλο έχουν και το ίδιο περιεχόμενο, οπότε επιλέξτε να κάνετε έγγραφή μόνο σε ένα, αυτό που σας βολεύει περισσότερο σε ώρες και ημέρες.

* Μετά το τέλος τον μαθημάτων και αφού τα έχετε παρακολουθήσει θα λάβετε στο email σας βεβαίωση παρακολούθησης.

* Τα περισσότερα μαθήματα θα επαναλαμβάνονται κάθε μήνα, για να ενημερωθείτε για το επόμενο γραφείτε στο newsletter μας!

Ιούλ
25
Τρ
Concurrent Engineering Challenge
Ιούλ 25 @ 00:59 – 00:59

Λογότυπος ESA AcademyΤο Γραφείο Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήμοατος αναζητά 22 ταλαντάχους μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς φοιτητές πανεπιστημίου από οποιαδήποτε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος με υπόβαθρο Φυσικής ή Μηχανικής για να λάβουν μέρος στην Παράλληλη Πρόκληση Μηχανικής στο Βέλγιο, στο ESA Academy’s Training and Learning Centre.

Η πρόκληση θα λάβει χώρα στο διάστημα 12 – 15 Σεπτεμβρίου 2017 και η διορία υποβολών αιτήσεων λήγει στις 24 Ιουλίου 2017, 23:59 ώρα Κεντρικής Ευρώπης.

Αναλυτικότερες οδηγίες μπορείτε να βρείτε στην ακόλουθη διεύθυνση: http://www.esa.int/Education/ESA_Academy/Concurrent_Engineering_Challenge_Call_for_student_applications

Ιούλ
31
Δε
CineSpace – NASA Imagery Your Vision 2017
Ιούλ 31 @ 23:59 – 23:59

CineSpace Short Film CompetitionΓια 3η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται ο διαγωνισμός CineSpace. Πρόκειται για ένα μοναδικό στο είδος του διαγωνισμό φιλμογραφίας, εμπνευσμένο από παλαιότερες, τρέχουσες και μελλοντικές προσπάθειες της NASA και των συνεργατών της στην κατάκτηση του Διαστήματος και την επέκταση της ανθρώπινης γνώσης. Ο διαγωνισμός επιτρέπει στους συμμετέχοντες κινηματογραφιστές να χρησιμοποιήσουν πραγματικό αρχειακό οπτικό υλικό της NASA. Το CineSpace είναι σύμπραξη της NASA και του Houston Cinema Arts Society. Τα έργα των νικητών και των φιναλίστ θα προβληθούν στο Φεστιβάλ ΚΙνηματογράφου του Χιούστον, στο συνέδριο SpaceCom και σε διάφορες τοποθεσίες ανά τον κόσμο.

Συνοπτικά λοιπόν, πρέπει να υποβάλλεται μια ταινία μικρού μήκους (10 ή και λιγότερων λεπτών) που είναι εμπνευσμένη και χρησιμοποιεί οπτικό υλικό της NASA.

Cinespace 2016 Trailer from Houston Cinema Arts Society on Vimeo.

Καταληκτική ημερομηνία είναι η 31η Ιουλίου 2017. Αναλυτικές πληροφορίες για το διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στη σχετική ιστοσελίδα τoυ Houston Cinema Arts Society, στην επίσημη τοποθεσία υποβολής έργων για το διαγωνισμό στον ιστότοπο tongal.com. Σε αυτήν την ιστοσελίδα θα βρείτε πληροφορίες για τους όρους του διαγωνισμού, τα βραβεία, συμβουλές, προτάσεις, όπως και ανοιχτό φόρουμ ερωταπαντήσεων.

Ακολουθούν οι σύνδεσμοι όπου μπορείτε να βρείτε διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό της NASA:

Επίσης μπορείτε και συνίσταται να μελετήσετε τους νικητές και φιναλίστ του 2015 και του 2016.