Calendar

Οκτ
1
Δε
Co[de] + Create: Σεμινάριο για το σχεδιασμό ιστότοπων και διαδραστικών εφαρμογών @ Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Οκτ 1 @ 09:00 – Δεκ 19 @ 15:00

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 18 – 30 με βασικές γνώσεις προγραμματισμού και διαδικτυακών εργαλείων. Όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στα Αγγλικά, Δευτέρα – Τετάρτη, σε τρίωρες συνεδρίες από τον Οκτώβριο ως και τον Δεκέμβριο του 2018 στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης στην Αθήνα. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική πιστοποίηση, ενώ θα τους παρασχεθούν δωρεάν εισιτήρια με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όπως και πρόσβαση δύο φορές την εβδομάδα στο σχετικό εργαστήριο υπολογιστών για εξάσκηση. Οι θέσεις είναι περιορισμένες οπότε καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν ηλεκτρονικά συμμετοχή στη διεύθυνση: https://ellak.gr/code-create-registration-form

Θεματολογία του σεμιναρίου

  • Javascript
  • Node.js
  • p5.js
  • Angular
  • Git & GitHub
  • HTML
  • CSS
  • Bootstrap
Νοέ
21
Τε
Μεσοβδόμαδο Support – 21/11/2018 @ GreekLUG
Νοέ 21 @ 18:00 – 19:00

Την Τετάρτη 21/11/2018 ο Σύλλογος μας (Εγνατίας 96, Πυλαία) θα είναι ανοιχτός για όλους όσους αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με το μηχάνημά τους ή θέλουν να εγκαταστήσουν/ρυθμίσουν εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ. Πιο συγκεκριμένα, από τις 18:00 και μετά, θα μπορεί ο καθένας να φέρει τον Η/Υ, εκτυπωτή του κτλ και να προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε ή να λύσουμε ο,τι πρόβλημα μπορεί να έχετε.

Για παράδειγμα μπορεί να έρθει κάποιος που επιθυμεί να κάνει μια εγκατάσταση GNU/Linux στον υπολογιστή του ή αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με την διανομή του, ή ακόμα, επιθυμεί να εγκαταστήσει LibreOffice σε Windows. Αναλυτικότερα: https://www.greeklug.gr/el/activities/news/346-greeklug-20181121-midweeksupport

Αστροφωτογράφηση από το Α έως το Ω (2018) – Φωτογράφηση Σελήνης και Πλανητών /προγράμματα λήψης @ Όμιλος Φίλων Αστρονομίας
Νοέ 21 @ 20:00 – 22:00

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στις 8.00 μ.μ. στο εντευκτήριο του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας (Αλεξανδρείας 113, Θεσσαλονίκη) θα πραγματοποιηθεί το έκτο σεμινάριο με θέμα «Φωτογράφηση Σελήνης και Πλανητών /προγράμματα λήψης», όπου θα παρουσιαστούν τα μυστικά της φωτογράφισης της Σελήνης και των πλανητών καθώς και τα προγράμματα που χρησιμοποιούνται.

Εισηγήτρια η Χριστίνα Ηρακλέους.

Τα σεμινάρια είναι χωρισμένα σε δύο θεματικές ενότητες: τη λήψη και την επεξεργασία.
Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να φωτογραφίσουμε νεφελώματα, σμήνη αστεριών, μακρινούς γαλαξίες, τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, νυχτερινά τοπία με τον γαλαξία μας, τη Σελήνη και φυσικά τον Ήλιο μας.
Στην πρώτη ενότητα που αφορά τη λήψη θα παρουσιαστούν αναλυτικά ο εξοπλισμός και τα μέσα που είναι απαραίτητα για τη λήψη μιας αστροφωτογραφίας. Έτσι λοιπόν θα γνωρίσουμε τις στηρίξεις, τους οπτικούς σωλήνες, τα φωτογραφικά μέσα, τα είδη αστροφωτογράφησης, κλπ. (more)
Θα ασχοληθούμε επίσης και με το πρακτικό μέρος, καθώς σε κάθε σεμινάριο θα υπάρχει και ο σχετικός εξοπλισμός.
Στη δεύτερη ενότητα που αφορά την επεξεργασία της αστροφωτογραφίας θα δούμε βήμα – βήμα τη χρήση εξειδικευμένων λογισμικών, ώστε να ολοκληρώσουμε την αστροφωτογραφία μας και να αναδείξουμε τις λεπτομέρειες σε νεφελώματα, γαλαξίες και σφαιρωτά σμήνη.
Τα σεμινάρια απευθύνονται τόσο σε αυτούς που επιθυμούν να γνωρίσουν την αστροφωτογράφηση, όσο και σε αυτούς που ασχολούνται ήδη με αυτή και θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους. Φυσικά μπορούν να τα παρακολουθήσουν και πιο έμπειρα άτομα καθώς σε πολλά θέματα γίνεται αναλυτική και σε βάθος παρουσίαση σημαντικών παραμέτρων της αστροφωτογράφησης / επεξεργασίας.
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε Τετάρτη στις 20:00 το απόγευμα στα γραφεία του Ομίλου, Αλεξανδρείας 113 και η διάρκειά τους θα είναι περίπου 2 ώρες.
Στο τέλος των σεμιναρίων θα δοθεί στους συμμετέχοντες CD με τις παρουσιάσεις, ή έντυπο υλικό καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης από τον ΟΦΑ.
Το κόστος συμμετοχής είναι 2 ευρώ ανά σεμινάριο (ή 20 ευρώ προπληρωμή με έκπτωση για 12 σεμινάρια), ενώ για τα μέλη του Ομίλου είναι δωρεάν.

To πρόγραμμα των σεμιναρίων: http://www.ofa.gr/astrophoto-seminars-2018/

Νοέ
26
Δε
Open Street Map – 2ο ανοικτό μάθημα στα ανοικτά σχολεία του Δήμου Αθηναίων @ 76o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
Νοέ 26 @ 18:30 – 20:30

matrix animationΣτο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, μια πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και με τον συντονισμό του Athens Partnership, ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) σας καλεί να εγγραφείτε στα ανοικτά μαθήματα OpenStreetMap και που θα γίνουν στο 76o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Κυκλώπων 6. Πετράλωνα), που ξεκινάει την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στις 18:30.
Ο κύκλος μαθημάτων περιλαμβάνει 2 μαθήματα διάρκειας 2,5 ωρών ( το πρώτο στις 19 Νοεμβρίου και το δεύτερο στις 26 Νοεμβρίου 2018) και έχει ως στόχο την γνωριμία με τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών το Ελεύθερο Λογισμικό και τα Ανοιχτά Γεωχωρικά Δεδομένα. Αυτή η γνωριμία θα ολοκληρωθεί με την χρήση του OpenStreetMap, μια διαδικτυακή εφαρμογή χαρτογράφησης και διαχείρισης γεωχωρικών δεδομένων. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τις παραπάνω έννοιες και με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα είναι ικανοί να χρησιμοποιούν / επεξεργάζονται αλλά και να συμβάλουν / συμμετέχουν στην ανάπτυξη του περιεχομένου του OpenStreetMap.
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία στον παρακάτω
σύνδεσμο και ολοκληρώστε εύκολα και γρήγορα δήλωση συμμετοχής στο σχετικό πεδίο:
https://www.athensopenschools.gr/proposals/view/1491