Μαΐ 09

Data Driven Night

Λογότυπος Java Meetup Group ThessalonikiΔύο απανωτές ομιλίες για βάσεις δεδομένων και διαχείριση δεδομένων.

Η πρώτη, με ομιλητή τον Πέτρο Κακλαμάνη σχετίζεται με την Apache Cassandra και η δεύτερη από τον Δημήτρη Κοντοκώστα αφορά σε βάσεις δεδομένων γράφων  και ενσωμάτωση δεδομένων βάσει του RDF.

Ο Πέτρος Κακλαμάνης είναι μηχανικός λογισμικού που έχει εργαστεί  στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και του τουρισμού, με ειδίκευση σε δίκτυα επικοινωνία και διαδικτυακές εφαρμογές. Γηράσκει αεί διδασκόμενος και παραμένει λάτρης της Java/JVM.

Η Apache Cassandra , είναι μία NoSQL βάση δεδομένων υψηλών δεδομένων με έμφαση στην επεκτασιμότητα. Θα καλυφθούν αρκετά θέματα, η αρχιτεκτονική, μοντελοποίηση δεδομένων και θα παρουσιαστούν μελέτες περιπτώσεων.

Η Δημήτρης Κοντοκώστας  είναι συνεργάτης και ερευνητής της ομάδας AKSW/KILT. Είναι οπαδών λύσεων ανοιχτού κώδικα, τεχνικός διευθυντής στην DBpedia, συντάκτης προδιαγραφών της W3C και σύμβουλος ποιότητας δεδομένων. Στοιχεία επικοινωνίας σε twitter, github or linkedin.

Θα περιγραφούν βάσεις γράφων  (π.χ.. neo4j) και το στάνταρ RDF. Θα εστιάσει στην ενσωμάτωση των δεδομένων που υλοποιεί το RDF.  Θα παρουσιαστούν μελέτες περιπτώσεων.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο City College (Λ. Σοφού 3) από τις 19:00 – 21:00.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: