Ακούγοντας το φώς

Ηχοποίηση είναι η διαδικασίας αναπαράστασης δεδομένων ως ήχου. Αντί της ανάλυσης ενός γραφήματος, τα δεδομένα μπορούν να μετατραπούν σε ηχητικά σήματα που με τη σειρά τους θα αναλύονται. Αυτή η τεχνική επιτρέπει νέους τρόπους επιστημονικής μελέτης και παρέχει ένα βήμα σε επιστήμονες και αναλυτές με προβλήματα όρασης.

Η διαδικτυακή ομιλία με τους Scott Fleming, Clara Brasseur και Jennifer Kotler από το Ινστιτούτο του Διαστημικού Τηλεσκοπία είναι ελεύθερη στο κοινό, θα μεταδοθεί ζωντανά στο YouTube την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στις 03:00 τοπική ώρα Ελλάδος και θα καταχωρηθεί για όσους θέλουν να την παρακολουθήσουν άλλη ώρα. 

Μετά την επίδειξη του Astronify, του εργαλείου ηχοποίησης των αρχειακών δεδομένων της NASA, με μετατροπή των παρατηρήσεων λαμπρότητας άστρων σε συχνότητες, το κοινό είναι προσκεκλημένο να παίξει ένα διαδικτυακό παιχνίδι, όπου καλείται να αναγνωρίσει εξωπλανήτες που διαβαίνουν τα τοπικά τους άστρα, με πραγματικά δεδομένα από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler

Στη σελίδα της εκδήλωσης θα βρείτε αναλυτικότερες πληροφορίες όπως και το σύνδεσμο δωρεάν διαδικτυακής μετάδοσης στο YouTube.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.