Από τα επίγεια στα τροχιακά ηλιακά παρατηρητήρια

Λογότυπος Ομίλου Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης

Το ηλιακό φως, το οποίο τροφοδοτεί με ενέργεια τον πλανήτη μας αποτελεί ταυτόχρονα το μέσον το οποίο μας μεταφέρει πληροφορίες που αφορούν στη φύση και τη λειτουργία του άστρου μας. Τα ηλιακά παρατηρητήρια, με τα οποία το συλλέγουμε και το αποκωδικοποιούμε, ξεκίνησαν από την επιφάνεια της γης σε αστικά περιβάλλοντα, συνέχισαν σε μεγάλα υψόμετρα, φθάνοντας στις μέρες μας στο διάστημα· εξειδικευμένα τροχιακά ηλιακά παρατηρητήρια προσεγγίζουν πλέον το ηλιακό στέμμα.

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, στις 6 μ.μ., ο Φυσικός Σπύρος Α. Κάνουρας θα μιλήσει στο σεμινάριο του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης (Αλεξανδρείας 113, Ντεπώ) με θέμα την εξέλιξη των τεχνολογιών παρατήρησης του Ηλίου. Έμφαση θα δοθεί στο Parker Solar Probe της NASA, και στο Solar Orbiter της ESA.


  • Για τα σεμινάρια υπάρχει μια ελάχιστη συμβολική επιβάρυνση για τα μη μέλη (3 ευρώ και 2 ευρώ για φοιτητές και μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου).
  • Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν για μαθητές Δημοτικού και τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του Ομίλου.

[Αναλυτικές πληροφορίες]

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.