Δε σας αρέσει η κλικοθηρία; Μην κάνετε κλικ

Sally Kohn    Σε συνέχεια των ομιλιών, «Τι συμβαίνει όταν η προτεραιότητα των μέσων ενημέρωσης είναι το κέρδος;» και «Προσοχή στις Διαδικτυακές Φούσκες Φίλτρων», η απολαυστική Σάλι Κον, πολιτική αναλύτρια και τακτική προσκεκλημένη σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, όπως το MSNBC, CNN και το FOX και αρθογράφος εφημερίδων όπως η New York TImes μιλά με αφορμή την κλικοθηρία.

    Σε αυτή τη σύντομη ομιλία της τον Ιούλιο του 2014 στη Νέα Υόρκη, στα πλαίσια του TED.com μας ξεκαθαρίζει ότι έχουμε τη δύναμη να επιλέγουμε πως θα ενημερωθούμε αλλά και να διαμορφώσουμε το τοπίο των ενημερωτικών μέσων.

Δεν είναι γεγονός πως πολλές διαδικτυακές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, πέρα από το να γράφουν τα νέα, υποκινούν την οργή σας (και τις θεάσεις της σελίδας τους); Η αναλύτρια ειδήσεων Σάλι Κον προτείνει – μην ασχοληθείτε με νέα που έχουν σκοπό να σας εξοργίσουν. Αντιθέτως, χρησιμοποιήστε τα πολύτιμα κλικ σας σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες που πραγματικά εμπιστεύεστε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.