Εισαγωγή στους microcontrollers Arduino / NodeMCU

Η Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Πανεπιστημίου Αιγαίου σας προσκαλεί αυτό το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στην παρουσίαση με θέμα Εισαγωγή στους microcontrollers Arduino / NodeMCU.

Οι open-source microcontrollers (Arduino / NodeMCU) είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Χρησιμοποιούνται τόσο ως εργαλείο εκπαίδευσης, όσο και σε τελικά προϊοντα αυτοματισμού. Στην παρουσίαση θα αναφερθούμε στους μικροελεγκτές ανοικτού κώδικα και θα δείξουμε τις βασικές αρχές προγραμματισμού τους. Στη συνέχεια θα γίνει σύντομο εργαστήριο, κατά τη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν να προγραμματίσουν ένα μικροελεγκτή.

Μπορείτε να φέρετε μαζί το laptop σας, προκειμένου να δοκιμάσετε να προγραμματίσετε ένα Arduino στο εργαστήριο που θα ακολουθήσει την παρουσίαση.

Πότε; Σάββατο 3 Νοεμβρίου – 17:00
Πού; Κτίριο Παπανικολάου (http://bit.ly/2doHUH7)
Διάρκεια; Περίπου μία (1) ώρα (~30′ παρουσίασης + εργαστήριο)

Ενθαρρύνουμε ιδιαίτερα τους πρωτοετείς φοιτητές, που θέλουν να γνωρίσουν τους microcontrollers και τον προγραμματισμό τους να συμμετέχουν.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.