«Ζωγράφισε ένα νετρίνο»

First Neutrino Event Annotated Argonne National Laboratory [Public domain]Το πείραμα ΚΜ3ΝeT ασχολείται με την ανίχνευση νετρίνων. Τα νετρίνα είναι σωματίδια προερχόμενα από το διάστημα, και άλλες πηγές, και η μελέτη τους διεξάγεται σε μεγάλα βάθη της θάλασσας.

Το Πείραμα KM3NeT διοργανώνει τον πρώτο του διεθνή διαγωνισμό: Έναν διαγωνισμό ζωγραφικής. Το Πείραμα KM3NeT θα παρέχει πληροφορίες για τα νετρίνα, τις ιδιότητες τους και τον τρόπο που παράγονται είτε στην ατμόσφαιρα ή είτε στο αχανές Σύμπαν. Αυτές οι πληροφορίες θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν καλύτερα τα νετρίνα, τον ρόλο που έχουν στην αστροφυσική και την σωματιδιακή φυσική και την προσπάθεια του Πειράματος KM3NeT να τα ανιχνεύσει.

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει;
Όλοι!! Υπάρχουν τρείς διαφορετικές ηλικιακές ομάδες :
Η ομάδα του «νετρίνο του Ηλεκτρονίου» : Δημοτικά
Η ομάδα του «νετρίνο του Μιονίου» : Γυμνάσια και Λύκεια
Η ομάδα του «νετρίνο του Ταυ» : Ενήλικες
Πότε;
Τα σχέδια θα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου 2020 και οι νικητές θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο του 2020.

Πώς;
Κάθε τρόπος ζωγραφικής είναι αποδεκτός με την προϋπόθεση ότι
το σχέδιο θα υποβληθεί σε μορφή PDF, PNG ή JPEG στην
ιστοσελίδα του διαγωνισμού. Τα σχέδια μπορούν επίσης να
σταλούν με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση που σημειώνεται
από τον φορέα που το διοργανώνει.

Για τον Διαγωνισμό στην Ελλάδα επικοινωνήστε με :

Σοφία Οικονόμου, oikonomou@inp.demokritos.gr

Αναλυτικές πληροφορίες για τον κανονισμό :
http://wos.ba.infn.it/index.php/el/home-gr

Σε συνέχεια του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί σε κάθε μια από τις παραπάνω χώρες, θα διεξαχθεί και ένας διεθνής διαγωνισμός. Τα σχέδια που θα επιλεχθούν στον διεθνή διαγωνισμό θα εκτεθούν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης στην Ιταλία τον Μάιο του 2020. Εκτός από το έπαθλο και τα αναμνηστικά που θα λάβουν, οι νικητές θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δώσουν το όνομά τους σε έναν από τους αισθητήρες που θα ποντιστούν στη Μεσόγειο Θάλασσα συνδέοντας έτσι το όνομα τους με επόμενες ανακαλύψεις.

Μέσα από τον διαγωνισμό, το Πείραμα KM3NeT επιδιώκει να δώσει την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να γνωρίσει την επιστημονική έρευνα που διεξάγεται από τους υπό κατασκευή ανιχνευτές που ποντίζονται σε βάθος μεγαλύτερο από 2000 μέτρα στην Μεσόγειο Θάλασσα. Αν και η ολοκλήρωση των ανιχνευτών νότια της Τουλόν στη Γαλλία και του Capo Passero στην Ιταλία προβλέπεται για το 2025, αναζητούμε από τώρα την καλύτερη καλλιτεχνική απεικόνιση των νετρίνων που πρόκειται να ανιχνεύσουμε.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.