Μια Μηχανή Turing από σοκολάτα

📣 Ο Paul Curzon, ένας από τους πιο σπουδαίους και -σίγουρα από τους πιο διασκεδαστικούς- επιστήμονες παγκοσμίως στη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Σχολείο, θα είναι μαζί μας στο πλαίσιο του 10ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, με το εργαστήριο για μαθητές/τριες Δ/θμιας Εκπαίδευσης «Μια Turing Machine από σοκολάτα».

Είναι Καθηγητής στην Επιστήμη της Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου. Είναι συν-δημιουργός του βραβευμένου εκπαιδευτικού υλικού cs4fun (cs4fn.org) και Teaching London Computing (teachinglondoncomputing.org), που στόχο έχει την προώθηση της διασκεδαστικής πλευράς της Επιστήμης της Πληροφορικής στα σχολεία. Σχεδιάζει συνεχώς διασκεδαστικές δραστηριότητες που διδάσκουν την Επιστήμη της Πληροφορικής έχοντας βραβευτεί πολλές φορές για αυτό. Αξιοσημείωτη είναι και η βράβευσή του από την IEEE για τη συνεισφορά του, παγκοσμίως, στη διαμόρφωση της Πληροφορικής ως γνωστικό αντικείμενο στο σχολείο.
📌 “Η Επιστήμη της Πληροφορικής είναι η επιστήμη των Υπολογισμών. Τι είναι όμως Υπολογισμός; Οι Turing Machines εφευρέθηκαν από τον Alan Turing το 1936 πριν δημιουργηθούν οι πρώτοι υπολογιστές, προκειμένου να καταλάβουμε τι είναι ο Υπολογισμός και τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν οι μηχανές. Έτσι ο Turing σχεδίασε ισχυρές μηχανές στο χαρτί (Turing Machines) χρησιμοποιώντας τα Μαθηματικά, τόσο ισχυρές που να μπορούν να κάνουν οτιδήποτε θα μπορούσε να κάνει κάποιας/-α με έναν υπολογιστή στο μέλλον! O Υπολογισμός δεν συμβαίνει μόνο μέσω των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, είναι παντού στον κόσμο μας. Στο εργαστήριο θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε μια Turing Machine από σοκολάτα. Μια Turing Machine που είναι το ίδιο δυνατή με ένα σημερινό υπολογιστή, αλλά πιο αργή (και πιο νόστιμη βέβαια).”
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί Διαδικτυακά και με διερμηνεία στα Ελληνικά, την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, στις 10:00-12:00. Στον ρόλο του διερμηνέα ο εκπαιδευτικός πληροφορικής, Γιώργος Μπουκέας.
✏️ Δηλώσεις συμμετοχών στη φόρμα: https://tinyurl.com/Chocolate-TuringMachine, έως και τις 13 Απριλίου 2021! Για μαθητές και μαθήτριες κάτω των 15 ετών, η δήλωση γίνεται από γονέα/κηδεμόνα.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν το σύνδεσμο για το διαδικτυακό δωμάτιο της εκδήλωσης, την Τετάρτη 14 Απριλίου, στο email που θα δηλώσουν κατά την εγγραφή.
☑️ Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.