29ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας & Διαστημικής 2024 – 1η φάση

Ο Διαγωνισμός Αστρονομίας διεξάγεται τόσο στα Λύκεια όσο και στα Γυμνάσια της χώρας, με διαφορετικά θέματα. Οι φάσεις του διαγωνισμού είναι τρεις (3) για τα Γυμνάσια και τρεις (3) για τα Λύκεια. Ας σημειωθεί, όμως, ότι στις τρεις φάσεις του διαγωνισμού που αφορούν στους μαθητές Λυκείου, εκτός από γνώσεις Αστρονομίας, απαιτούνται και στοιχειώδεις γνώσεις Μαθηματικών και Φυσικής.

Στην πρώτη (1η) φάση του διαγωνισμού, μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου. Η 1η φάση με το όνομα «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 9.00-11:00 π.μ. διαδικτυακά (εξ αποστάσεως). Οι απαντήσεις συγκεντρώνονται και ελέγχονται από την Επιτροπή του Διαγωνισμού.

Στη φάση αυτή, μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές των τριών τάξεων των Λυκείων και, παράλληλα, όλοι οι μαθητές των τριών τάξεων των Γυμνασίων της χώρας, με διαφορετικά θέματα. Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι δύο (2) ώρες και θα διενεργηθεί με την αποκλειστική ευθύνη της Επιτροπής Διαγωνισμού.

Τα θέματα του διαγωνισμού θα αναρτηθούν στις 9:00 πμ της Κυριακής 10/12/23 στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Διαγωνισμού Αστρονομίας: contest.astronomos.gr

Οι μαθητές δεν χρειάζεται να έχουν κάνει προεγγραφή στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, παρά μόνο να πατήσουν στον σύνδεσμο που θα υπάρχει εμφανώς στο άνω μέρος της ιστοσελίδας του Διαγωνισμού. Οι μαθητές, όμως, οφείλουν να συμπληρώσουν μετά την τελευταία σελίδα των θεμάτων της εξέτασης σε ειδική σελίδα τα στοιχεία τους: (α) το ονοματεπώνυμο μαζί με τον πλήρη τίτλο του σχολείου τους, (β) ένα έγκυρο email (δικό τους ή κάποιου εκ των γονέων τους) και (γ) το τηλέφωνο (το κινητό τους ή της οικίας τους).

Για παράδειγμα:

Στο 1ο πλαίσιο θα γράψουν: Λουκάς Ζαχείλας, 1ο ΓΕΛ Βόλου

Στο 2ο πλαίσιο θα γράψουν: zachilas@uth.gr

Στο 3ο πλαίσιο θα γράψουν: 6944ΧΧΧΧΧΧ ή 24210ΧΧΧΧΧ

Άριστα (100 μονάδες) παίρνει όποιος απαντήσει σωστά σε όλες τις ερωτήσεις και λύσει όλες τις ασκήσεις. 

Οι περίπου σαράντα (40) πρώτοι μαθητές Λυκείου και οι περίπου τριάντα (30) πρώτοι μαθητές Γυμνασίου θα κληθούν να συμμετάσχουν στην 2η φάση του διαγωνισμού. Οι συμμετέχοντες μαθητές με τη συμπλήρωση των στοιχείων τους, μετά το τέλος της 1ης φάσης όπως αναγράφεται ανωτέρω, αποδέχονται ταυτόχρονα την ανακοίνωση του ονόματός τους σε περίπτωση διάκρισής τους. Στην αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να το δηλώσουν γραπτώς (μέσω email στην Επιτροπή του Διαγωνισμού). Τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού (https://contest.astronomos.gr).

[Αναλυτικές πληροφορίες]

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.