29ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γενικού Λυκείου

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) διοργανώνει:

τον 29ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γενικού Λυκείου. Ο διαγωνισμός αφορά τους μαθητές όλων των τάξεων των Γενικών Λυκείων της χώρας.

Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γενικού Λυκείου 2019 και για τις τρεις τάξεις θα διενεργηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην Ε.Ε.Φ., μέχρι την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 στο email: eef.pan.diag@gmail.com .

Οι συμμετοχές μπορούν να αποστέλλονται τόσο ατομικά από τους μαθητές όσο και ομαδικά από τους εκπαιδευτικούς, σε μορφή πίνακα με τα ονόματα των ενδιαφερόμενων μαθητών.

Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια τρεις (03) ώρες για τους μαθητές Γενικού Λυκείου και θα διενεργηθεί στα κατά τόπους εξεταστικά κέντρα που θα οριστούν από την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες, τα οποία θα ανακοινωθούν στις 27 Μαρτίου 2019.

Τις επιτροπές εξετάσεων θα συγκροτήσει η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή, σε συνεργασία με σχολικούς συμβούλους, τοπικά παραρτήματα και μέλη της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Εξεταστικά κέντρα θα οριστούν στις πρωτεύουσες των νομών, σε όλες τις νησιωτικές περιοχές και σε όλες τις πόλεις όπου οι συμμετοχές των μαθητών θα είναι άνω των είκοσι (20).

Η εξεταστέα ύλη για την Α΄ Λυκείου θα είναι τα 2/3 της ορισθείσης ως διδακτέας ύλης της τάξης αυτής μαζί με την ύλη του Γυμνασίου, για την Β΄ Λυκείου θα είναι τα 2/3 της ορισθείσης ως διδακτέας ύλης της Φυσικής Γενικής Παιδείας και της Φυσικής της Ομάδας Προσανατολισμού των Θετικών Σπουδών της τάξης αυτής και για την Γ΄ Λυκείου θα είναι η διδακτέα ύλη της Φυσικής της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών της τάξης αυτής, καθώς και η ύλη της Φυσικής Α΄ Λυκείου και της Φυσικής Γενικής Παιδείας Β΄ Λυκείου.

Συνιστάται στους μαθητές να έχουν μαζί τους υπολογιστή τσέπης, αλλά όχι κινητό τηλέφωνο του οποίου η κατοχή και χρήση απαγορεύεται σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Οι μαθητές θα διαγωνιστούν -όπως και στο παρελθόν- τόσο σε θεωρητικά θέματα όσο και σε πειραματικό πρόβλημα, χωρίς τη λήψη μετρήσεων, αλλά με επεξεργασία πραγματικών πειραματικών δεδομένων. Σε όλους τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής Γενικού Λυκείου καταβάλλεται προσπάθεια προσέγγισης των θεμάτων των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής, αλλά και επιχειρείται η δοκιμαστική εφαρμογή τέτοιων θεμάτων σε εξεταστικό περιβάλλον από τους Έλληνες μαθητές.

Για την ελληνική ομάδα που θα συμμετάσχει στην Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2019 θα ακολουθήσει ξεχωριστή ανακοίνωση.

Όλοι οι συμμετέχοντες, ατομικά ή ομαδικά, πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά μέχρι τις 20 Μαρτίου 2019 στην αντίστοιχη φόρμα που θα βρουν στον δικτυακό τόπο http://www.eef.gr τα στοιχεία:

  1. Δ/νση Δ.Ε. στην οποία ανήκει το σχολείο
  2. Επωνυμία σχολείου
  3. Τηλέφωνο σχολείου
  4. E-mail σχολείου
  5. Ταχυδρομική διεύθυνση σχολείου
  6. Ονοματεπώνυμα μαθητών
  7. Πατρώνυμα μαθητών
  8. Μητρώνυμα μαθητών
  9. Τάξη / τμήμα μαθητών
  10. E-mail επικοινωνίας μαθητών

Συμμετοχές χωρίς στοιχεία επικοινωνίας με τους μαθητές δεν θα γίνονται δεκτές.

Οι συμπληρωμένες φόρμες θα αποστέλλονται στην διεύθυνση e-mail: eef.pan.diag@gmail.com.

Για επιβεβαίωση της ορθής λειτουργίας των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα σταλεί δοκιμαστικό μήνυμα προς τα εξεταστικά κέντρα μέχρι την  Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019.

Γενικές οδηγίες

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών, Γριβαίων 6, ΤΚ 10680 Αθήνα, τηλ:2103635701, 2103610690, e-mail: eef.pan.diag@gmail.com.

Πληροφορίες και παλαιά θέματα (με τις λύσεις τους) των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φυσικής Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής υπάρχουν στον δικτυακό τόπο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών: http://www.eef.gr

Η σύνθεση και η επιλογή των θεμάτων, καθώς και η αξιολόγησή τους θα γίνει από τις αντίστοιχες για κάθε βαθμίδα επιτροπές των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φυσικής 2019 της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, υπό την επιστημονική εποπτεία του Ομότιμου Καθηγητή του ΠΑ.Δ.Α. Τσιτομενέα Στέφανου, του Καθηγητή Π.Τ.Δ.Ε. Ε.Κ.Π.Α. Σκορδούλη Κωνσταντίνου και του Δρ Φ.Ε. Μπαμπαρούτση Χαράλαμπου.

Οι πρωτεύoντες μαθητές κάθε τάξης θα βραβευθούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στην οποία θα απονεμηθούν δώρα σημαντικής αξίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: