53ος Διεθνής Διαγωνισμός Αλληλογραφίας Νέων 2024

Το θέμα του διαγωνισμού που επιλέχθηκε για το έτος 2024 είναι:

«Κατά τη διάρκεια των 150 ετών ζωής της, η Π.Τ.Ε. προσέφερε τις υπηρεσίες της σε περισσότερες από οκτώ γενεές. Έκτοτε, ο κόσμος έχει αλλάξει πάρα πολύ. Γράψτε μια επιστολή στις μελλοντικές γενεές για τον κόσμο που ελπίζετε να κληρονομήσουν»

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν προαιρετικά και με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γυμνασίων όλης της χώρας ηλικίας έως 15 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές και μαθήτριες πρέπει να καταθέσουν τις εκθέσεις τους στο σχολείο τους έως την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2024, οι οποίες στη συνέχεια θα διαβιβαστούν από τα σχολεία στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έως την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024. Ακολούθως, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα τις διαβιβάσουν ταχυδρομικώς στη Διεύθυνση Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τμήμα Β΄ – Μαθητικής Μέριμνας, Σχολικής Ζωής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80, Μαρούσι) του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, το αργότερο έως την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024.

Οι εκθέσεις θα πρέπει να σταλούν σε έντυπη μορφή, ευανάγνωστες χειρόγραφες, να έχουν τη μορφή και τα χαρακτηριστικά μίας επιστολής (ημερομηνία, χαιρετισμός στην αρχή και στο κλείσιμο και υπογραφή), καθώς και περιεχόμενο με συνάφεια στο θέμα έως 800 λέξεις, στην ελληνική γλώσσα.

Η κάθε έκθεση θα πρέπει να συνοδεύεται από φωτογραφία του/της μαθητή/τριας, κατά προτίμηση σε μορφή .jpeg (τουλάχιστον 300 dpi) ή σε έντυπη μορφή (η φωτογραφία να μην είναι κολλημένη ή συραμμένη σε οποιοδήποτε έγγραφο) και να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία γέννησης, το φύλο, η τάξη φοίτησης και η ταχυδρομική και η ηλεκτρονική διεύθυνση του υποψηφίου, τηλέφωνο επικοινωνίας, οι ξένες γλώσσες που γνωρίζει, καθώς και το όνομα και η διεύθυνση του σχολείου στο οποίο φοιτά ο υποψήφιος και ο αριθμός των περιεχομένων λέξεων της έκθεσης σε ξεχωριστή σελίδα. Επίσης, η συμμετοχή πρέπει να συνοδεύεται από Υπεύθυνες Δηλώσεις των γονέων/κηδεμόνων ότι συναινούν για τη συμμετοχή του παιδιού τους και για τη δημοσιοποίηση του ονόματός του και της έκθεσής του σε περίπτωση διάκρισής του.

H καλύτερη έκθεση, η οποία θα κριθεί σε εθνικό επίπεδο από επιτροπή αξιολόγησης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, θα διαβιβαστεί το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 στο Αυτοτελές Τμήμα Εσωτερικού Συντονισμού και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προκειμένου να αποσταλεί στο Διεθνές Γραφείο της Π.Τ.Ε., όπου θα γίνει η τελική κρίση των εκθέσεων των μαθητών/τριών από όλες τις χώρες.

Οι τρεις πρώτοι νικητές σε παγκόσμιο επίπεδο θα βραβευθούν με χρυσό μετάλλιο ο πρώτος, με αργυρό ο δεύτερος και με χάλκινο ο τρίτος, καθώς και με πιστοποιητικά και άλλα βραβεία που προσφέρονται από την Π.Τ.Ε. 

[Αναλυτικές πληροφορίες και προκήρυξη]

Η προκήρυξη και οι οδηγίες του 53ου Διεθνούς Διαγωνισμού Αλληλογραφίας Νέων 2024 από την UPU είναι αναρτημένες στον ιστότοπο: https://www.upu.int/en/Universal-Postal-Union/OutreachCampaigns/International-Letter-Writing-Competition-for-Young-People .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.