Διαστημικές εφαρμογές για επίγειες αποστολές

-Τι γυρεύει ο άνθρωπος στο Διάστημα όταν υπάρχουν τόσα προβλήματα στη Γη;

-Μπορούμε να πανηγυρίζουμε για τα μεγάλα επιτεύγματα της Διαστημικής όταν υπάρχουν ακόμα άστεγοι συνάνθρωποί μας και παιδιά που πεθαίνουν από την έλλειψη βασικών ειδών;

Είναι μερικά από τα, εύλογα, ερωτήματα που τίθενται σε κοινωνικό επίπεδο όταν καταλαγιάζει το βουητό από τα χειροκροτήματα για μια επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλου.

Ο σπουδαίος αστροφυσικός Carl Sagan κάποτε είχε γράψει πως «Ζούμε σε μια κοινωνία εξαιρετικά εξαρτημένη από την επιστήμη και την τεχνολογία, στην οποία σχεδόν κανείς δε γνωρίζει τίποτα για την επιστήμη και την τεχνολογία».
Οι καιροί από τότε άλλαξαν, όχι όμως και η ανάγκη για διαρκή ενημέρωση και εκλαΐκευση.

Ας κάνουμε, λοιπόν, μια προσπάθεια να έρθουμε σε επαφή με τη διαστημική τεχνολογία.
Να ιχνηλατήσουμε τις απαντήσεις στα αρχικά ερωτήματα, εξετάζοντας πιθανές και… «απίθανες» εφαρμογές στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του πλανήτη μας, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής για όλους τους ανθρώπους.
Γιατί, συνεχίζοντας με τα λόγια του ίδιου επιστήμονα «Είμαστε αστρόσκονη που έχει πάρει τη μοίρα στα δικά της χέρια» (ή τουλάχιστον, μπορεί να το κάνει!).

Εισηγητής και, προπαντός, συνταξιδιώτης στο εγχείρημα αυτό θα είναι ο Τάσος Παναγιωτόπουλος, μηχανικός αεροδιαστημικής, στο τελευταίο θεωρητικό σεμινάριο της χρονιάς..

Σάββατο 1 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, Αλεξανδρείας 113.

-Για τα σεμινάρια υπάρχει μια ελάχιστη συμβολική επιβάρυνση για τα μη μέλη (3 ευρώ και 2 ευρώ για φοιτητές). Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν για μαθητές Δημοτικού και τα τακτοποιημένα οικονομικώς μέλη του Ομίλου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.