Τα παιδιά από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες ατομικά ή ομαδικά καλούνται να δημιουργήσουν υλικό που να αναδεικνύει το θετικό-ποιοτικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο. Ο διαγωνισμός αφορά στο πως το διαδίκτυο έχει θετική επίδραση στη ζωή μας και με ποιους τρόπους έχει διευκολύνει την καθημερινότητά μας. Ενδεικτικά,
- Τα παιδιά μεγαλύτερων τάξεων θα μπορούσαν να δημιουργήσουν περιεχόμενο για το ασφαλές διαδίκτυο κατάλληλο για μικρότερα παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου.
- Παιδιά δημοτικού μπορούν να πούνε με το δικό τους τρόπο στα μεγαλύτερα αδέλφια τους να μην περνούν τόσες ώρες στο διαδίκτυο.
Οποιαδήποτε πρωτότυπη ιδέα από τους μαθητές θα γίνει με χαρά αποδεκτή.
Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε τον ιστόχωρο θετικού περιεχομένου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού INSAFE: https://www.betterinternetforkids.eu/web/positiveonlinecontent/home, όπως και την ιστοσελίδα του SaferInternet4Kids: https://saferinternet4kids.gr/thetiko-periexomeno/
Η μορφή των συμμετοχών στο διαγωνισμό μπορεί να είναι μια ζωγραφιά, μια παρουσίαση, μια εικονογραφημένη ιστορία, ένα οπτικοποιημένο υλικό (βίντεο) ή ακόμα και μια εφαρμογή.
ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: https://saferinternet4kids.gr/sid-perigrafi/sid2018-d/dhlwshsid2018/Το θέμα των φετινών διαγωνισμών αφορά στο μήνυμα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου “Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό. Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινά από εσένα». Σκοπός της ημέρας είναι να περάσει το μήνυμα του σεβασμού προς τους άλλους ψηφιακούς χρήστες και της αναζήτησης ευκαιριών για δημιουργική διαδικτυακή συμπεριφορά. Παιδιά και νέοι άνθρωποι ενθαρρύνονται να πάρουν θέση ως ψηφιακοί πολίτες του μέλλοντος συμμετέχοντας ενεργά σε ανοιχτές συζητήσεις και δράσεις. Στόχοι για τους μαθητές και τις μαθήτριες είναι:
- Να κατανοήσουν τι είναι το θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο.
- Nα αποκτήσουν εικόνες δημιουργικής περιήγησης στο διαδίκτυο.
- Nα αναπτύξουν στο διαδίκτυο αξιακό σύστημα αντίστοιχο με του πραγματικού κόσμου.
- Να αποκτήσουν ενεργητική στάση σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο.
- Να αποκτήσουν κριτική ικανότητα στις πληροφορίες που διαβάζουν στο διαδίκτυο.
- Να καλλιεργήσουν δεξιότητες συνεργασίας και επικοινωνίας.
- Nα ενημερωθούν για τα δικαιώματα τους για προστασία στο διαδίκτυο
Περισσότερες πληροφορίες για το έπαθλο, τους όρους και αναλυτικές τεχνικές προδιαγραφές για τα πονήματα μπορείτε να μελετήσετε στον προηγούμενο σύνδεσμο.
Πρόσφατα σχόλια