«Οικιακοί αυτοματισμοί & IoT» – 10η συνάντηση Digital Analytics

Ήρθε η ώρα για την 10η συνάντηση του Digital Analytics Meetup, Thessaloniki! Βρισκόμαστε στις 7 Νοεμβρίου 2018 στις 18.30, στον γνωστό χώρο του OK!Thess. Το θέμα της είναι άκρως επίκαιρο και πολύ ενδιαφέρον! Θα συζητήσουμε για την συλλογή και την ανάλυση δεδομένων από συσκευές (Internet of Things, IOT) και για τις έξυπνες συσκευές σε οικιακό περιβάλλον.
Το Internet of Things είναι μία έννοια που αφορά τα αντικείμενα της καθημερινότητας μας – από βιομηχανικές μηχανές μέχρι wearable συσκευές που χρησιμοποιούν ενσωματωμένους αισθητήρες για τη συλλογή δεδομένων & την ανάληψη κάποιας δράσης σε αυτά μέσα σε ένα δίκτυο. Κάπως έτσι λειτουργεί ένα κτίριο που χρησιμοποιεί αισθητήρες (sensors) για την αυτόματη ρύθμιση της θέρμανσης ή του φωτισμού. Άλλο παράδειγμα είναι ο ένας εξοπλισμός παραγωγής που προειδοποιεί το προσωπικό συντήρησης για μία επικείμενη βλάβη. Με απλά λόγια το Internet of Things είναι το τεχνολογικό μέλλον που θα κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Για να κάνουμε χρήσιμο όμως το Internet of Things, χρειαζόμαστε τα Analytics of Things. Αυτό σημαίνει νέες προσεγγίσεις σε ό,τι αφορά το data management και data integration, και νέους τρόπους συνεχούς ανάλυσης των streaming data.
Μαζί μας θα είναι η εταιρία HAM (Home Automation and More), μια πρωτοποριακή εταιρία με έδρα την Θεσσαλονίκη. Η εταιρεία HAM (Home Automation and More) δραστηριοποιείται στον τομέα του IoT (Internet-of-Things) και Remote Energy Management. Σκοπός της είναι ο πλήρης έλεγχος όλων των ηλεκτρικών συσκευών μέσω του Internet κάτι που δίνει στο χρήστη απεριόριστες δυνατότητες, όπως απομακρυσμένος έλεγχος ανά πάσα στιγμή,
μείωση της ενέργειας που καταναλώνει και αυτοματισμούς που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους. Ο Παναγιώτης Πάμπαλος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ, απόφοιτος του τμήματος της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι επικεφαλής των επιχειρηματικών της HAM και μέλος της ομάδας ανάπτυξης Hardware. O Λευτέρης Χατζηπέτρου είναι επίσης απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι υπεύθυνος για το τεχνικό μέρος της HAM, από το σχεδιασμό κυκλωμάτων μέχρι τις υπηρεσίες ιστού.

Ο Κωνσταντίνος Κιτσικούδης έρχεται από την ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ). Το ΙΠΤΗΛ διαθέτει 9 κύριους ερευνητές και περισσότερα από 200 άτομα επιστημονικό προσωπικό, οι οποίοι εργάζονται στις διάφορες πτυχές της έρευνας στον τομέα της τεχνολογίας πληροφοριών. Ο Κωνσταντίνος Κιτσικούδης εργάζεται ως βοηθός έρευνας στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεματικής (Ι.Π.ΤΗΛ) και έχει ενεργή συμμετοχή στην ανάπτυξη της Smart home πλατφόρμας της ερευνητικής ομάδας.

Το πρόγραμμα της συνάντησης μας είναι το ίδιο με τις προηγούμενες:
18.30 Μαζευόμαστε στο φουαγιέ του OK!Thess, για να γνωριστούμε και να τσιμπήσουμε snacks
19.00 Ξεκινάνε οι παρουσιάσεις
20:30 Ολοκλήρωση των παρουσιάσεων. Όπως πάντα θα έχουμε χρόνο να γνωριστούμε καλύτερα, να πιούμε μπύρες παρέα και να συζητήσουμε θέματα που απασχολούν την κοινότητα και προτάσεις για επόμενα meetup

O χώρος του meetup είναι στο φουαγιέ του ισογείου του OK!Thess, γωνία Κυδωνιών & Μαρίας Κάλλας, στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής.

Όπως πάντα, η συμμετοχή είναι δωρεάν, με την δήλωση συμμετοχής στο meetup.com.

Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή την συνάντηση, προηγούμενες συναντήσεις και νέα της κοινότητας μπορείτε να δείτε στην σελίδα του meetup: https://digitalanalytics.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.