Διαθέσιμο δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή και το 18ο τεύχος (Μαΐου 2019) του περιοδικού HackSpace, όπως και ο προγραμματιστικός κώδικας για ορισμένα από τα άρθρα.
Το μεγάλο θέμα του εξωφύλλου είναι το Διάστημα και πως μπορεί ο χομπίστας ιδιοκατασκευαστής να συμμετάσχει στην εξερεύνησή του. Το Διάστημα διεγείρει το ενδιαφέρον όλων των ανθρώπων και δε χρειάζεται να περιορίζεται κανείς σε θεωρητικό ή επιστημονικό επίπεδο, αλλά μπορεί να πειραματιστεί με τη Διαστημική τεχνολογία και σχετικές κατασκευές:
- Εντοπίστε και παρακολουθήστε το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ενημερωθείτε για την τρέχουσα κατάσταση της τεχνολογίας ανεξάρτητων δορυφόρων – μινιατούρων,
- διαστημικά έργα ανοιχτού κώδικα που εκλαϊκεύουν τη διαστημική τεχνολογία,
- κατασκευάστε έναν επίγειο σταθμό βάσης δορυφόρων και παρακολουθήστε τεχνητούς δορυφόρους.
Ξεχωρίζουν επίσης τα ακόλουθα θέματα:
- Paul Beech and Pimoroni: Συνέντευξη με τον γκουρού των HATs και το αφεντικό μιας από τις πιο δραστήριες εταιρείες ηλεκτρονικών στο χώρο των HATs του οικοσυστήματος του Raspbery Pi και για το όραμά του για προσβάσιμα και διασκεδαστικά ηλεκτρονικά.
- Rope: Ιδιαίτερες κατασκευές με βάση ένα σκοινί: Βιβλιοθήκες, παραβάν, τραπέζια και αναπτήρες – ανθεκτικοί στον αέρα.
- Ηλεκτρονικά 101.10: Op-amps, οι αριθμητικές μηχανές αναλογικών ηλεκτρονικών.
- Make a PCB in KiCAD, μέρος 2ο: Σχεδιάστε τις δικές σας πλακέτες ολοκληρωμένων κυκλωμάτων με το KiCAD, πριν το στείλετε για μαζική αναπαραγωγή.
- First steps in circuit Python: Παρατήστε τον παραδοσιακό μεταγλωττιστή της Python και μάθε να προγραμματίζετε διαδραστικά με μια από τις πιο καυτές γλώσσες αυτήν τη στιγμή στον κόσμο των μικροελεγκτών.
- Build an ISS count-down timer: Υπολογίστε πότε περνά ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός από τον τόπο σας με ένα Raspberry Pi, Python και το web API JSON.
- Make a Slim Jim Antenna: Φτιάξτε μια φθηνή κεραία – ιδανική για το σταθμό βάσης παρακολούθησης δορυφόρων του κεντρικού θέματος.
- Best of bots: Ένα συγκριτικό άρθρο για νέα ρομπότ με ρόδες.
Πρόσφατα σχόλια