Διαθέσιμο δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή και το 7ο τεύχος (Ιουνίου 2018) του περιοδικού HackSpace, όπως και ο προγραμματιστικός κώδικας για ορισμένα από τα άρθρα.
Οι ηλεκτρονικές συσκευές έχουν διεπαφές από τότε που επινοήθηκαν. Τα ραδιόφωνα είχαν ρυθμιστές της έντασης και αναζήτησης συχνότητας, τα φώτα είχαν διακόπτες και οι υπολογιστές πλήκτρα. Η επανάσταση του Διαδικτύου των Πραγμάτων έγκειται στο γεγονός ότι αυτές οι πραγματικές διεπαφές, που αφορούσαν αποκλειστικά στους ανθρώπους, έχουν μεταβληθεί σε διεπαφές λογισμικού (APIs) που αφορούν σε υπολογιστές.
Οι προοπτικές είναι τεράστιες. Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Οι εμπορικές κατασκευές χαρακτηρίζονται από περιορισμένη λειτουργικότητα και κλειστές πλατφόρμες. Εναπόκειται στους μαστροχαλαστές και για να αναπτύξουν ένα καλύτερο μέλλον. Στο πολυσέλιδο αφιέρωμα εξωφύλλου υπάρχει μια ανασκόπηση του ζητήματος, παρουσίαση των σημαντικότερων κυκλωμάτων – πλατφορμών ανάπτυξης (όπως το Arduino, το Raspberry Pi, το Adafruit Feather, το BeagleBone Blue και άλλα), περιβάλλοντα ανάπτυξης (όπως το Arduino Create, το Platform IO, το Adafruit IO, το Eclipse IoT κ.α.) ειδική αναφορά στις έξυπνες συσκευές, εφυείς διεπαφές, αυτοματισμούς σπιτιού και μια ενδεικτική ιδιοκατασκευή (DIY).
Άλλο κεντρικό θέμα του 7ου τεύχους είναι οι ρετρό υπολογιστικές κατασκευές. Τι πιο νοσταλγικό από τον επεξεργαστή Z80, που «φορούσαν» δεκάδες αγαπημένοι οκτάμπιτοι (8bit) μικροϋπολογιστές (home micros) της δεκαετίας του 1980, όπως ο ZX Spectrum και η σειρά CPC της Amstrad αλλά και δεκάδες μικροελεγκτές ως σήμερα.
Ακόμη
- Digital Blacksmiths: 3D εκτυπώσεις από πλαστικά σκουπίδια βοηθούν στην ανάπτυξη υπανάπτυκτων Αφρικανικών χωρών.
- PCB: Πως να τυπώνετε τις πλακέτες με τα δικά σας κυκλώματα.
μαζί με δεκάδες άλλους χρήσιμους οδηγούς.
Πρόσφατα σχόλια