Moon Camp Explorers 2020 – 2021

Ο διαγωνισμός της ESAMoon Camp Explorers βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 12 Ιανουαρίου 2021 – 25 Μαρτίου 2021.

Για να μπορέσουν οι μελλοντικοί αστροναύτες να παραμείνουν στο Φεγγάρι, για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, πρέπει να αναπτυχθούν σεληνιακές υποδομές για ξεπεραστούν σημαντικές προκλήσεις:

  • Προστασία από την ακτινοβολία και τους μετεωρίτες.
  • Παραγωγή ενέργειας.
  • Παραγωγή και ανακύκλωση νερού.
  • Παραγωγή τροφής, μεταξύ άλλων.

Ο διαγωνισμός Moon Camp Challenge προσκαλεί μαθητές να γίνουν εξερευνητές του φεγγαριού και να αποκωδικοποιήσουν μερικές από τις περιπλοκότητες που ίσως κληθούν να αντιμετωπίσουν μελλοντικοί αστροναύτες.

Στη πρόκληση Moon Camp Explorers αποστολή κάθε ομάδας είναι να σχεδιάσει ένα τρισδιάστατο μοντέλο Σεληνιακής βάσης χρησιμοποιώντας το λογισμικό Tinkercad και περιγράφοντας το έργο σε γραπτή αναφορά που θα μελετήσει μια επιτροπή ειδικών.  Η προτεινόμενη σεληνιακή βάση θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να συντηρήσει τουλάχιστον 2 αστροναύτες και να τους παρέχει καταφύγιο από τις αντιξοότητες και τους κινδύνους του κενού του διαστήματος. Το έργο θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει:

– Χρήση τοπικά διαθέσιμων πόρων (π.χ. σεληνιακό έδαφος, νερό υπό μορφή πάγου)

– Τεχνολογικές λύσεις (π.χ. πηγές ενέργειας, σύστημα ανακύκλωσης, θάλαμος ανάπτυξης τροφής)

– Προστασία (από μετεωρίτες και ακτινοβολία)

– Χώρους διαβίωσης και εργασίας για τους αστροναύτες.

Η πρόκληση Moon Camp Explorers έχει μέσο επίπεδο πολυπλοκότητας. Οι συμμετέχουσες ομάδες θα διαγωνιστούν για το έπαθλο Moon Camp Explorers Prize για την καλύτερη πρόταση.

Όλες οι συμμετέχουσες ομάδες θα λάβουν ένα πιστοποιητικό συμμετοχής μέσω email. Οι ομάδες που θα διακριθούν θα λάβουν έπαθλα από την ESA και το χορηγό (Airbus) όπως και την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα διαδικτυακό σεμινάριο με έναν αστροναύτη της ESA. Η ομάδα με την υψηλότερη βαθμολογία θα παραλάβει και το δικό της τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν;

Οι εγγραφές είναι ανοικτές από τις 12 Ιανουαρίου – 25 Μαρτίου 2021. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη διεθνώς σε ομάδες μαθητών μέχρι 14 ετών. Οι ομάδες πρέπει να απαρτίζονται κατ’ ελάχιστον από 2 ως το πολύ 6 μαθητών και πρέπει να υποστηρίζονται από έναν εκπαιδευτικό.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.