Wireframe, τεύχος 3

Tο τρίτο τεύχος (πρώτο δεκαπενθήμερο Δεκέμβρη του 2018)  του περιοδικού Wireframe είναι διαθέσιμο δωρεάν  στην ηλεκτρονική του έκδοση. Με ίσως υπερβολικά άγριο και εχθρικό εξώφυλλο για την εορτινή περίοδο.

Στο εισαγωγικό σημείωμα ίσως επαναλαμβένεται πολύ σύντομα το θέμα της κριτικής βιντεοπαιχνιδιών ως ενός νέου μέσου.

Από τα θέματα εξωφύλλου ξεχωρίζουμε τα ακόλουθα σχετικά με το δημιουργικό – εκπαιδευτικό χαρακτήρα του περιοδικού:

The Route less travelled: Όταν οι φανατικοί modders των βιντεοπαιχνιδιών γίνονται επαγγλεματίες. Ποιοι είναι ορισμένοι από τους πιο πετυχημένους modders και ορισμένα ξεχωριστά παραδείγματα: Doom, Dota 2, Counter – Strike, Black Mesa, X-COM: The Long War.

Thrunt XL: Πως η μηχανή του Unreal επέτρεψε στον Barry Skellern να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο παιχνίδι ταχύτητας, χωρίς να γράψει ούτε γραμμή κώδικα.

Getting Started with Unity: Πως να αναπτύξετε ένα παιχνίδι δράσης πρώτου προσώπου (first person shooter).

Ξεχωρίζουν επίσης τα ακόλουθα θέματα:

  • Design Principles: To Yar’s Revenge ήταν ένα κλασσικό και επιτυχημένο βιντεοπαιχνίδι για το Atari 2600. Πως η στοχοθεσία του συνιστά και σήμερα μια μελέτη βέλτιστης πρακτικής.
  • Citycraft: Structuring your video game city: Τρίτο άρθρο από τον Κωνσταντίνο Δημόπουλο, για να δώσετε δομή στις πόλεις σας, χρησιμοποιώντας γεωγραφικά μοντέλα.
  • Moon Patrol’s illusion of depth: Πως κλασσικά επιτυχημένα βιντεοπαιχνίδια χρησιμοποίησαν σε όφελός τους την τεχνική της κύλισης σε παράλλαξη (parallax scrolling) για να προσδώσουν σε δισδιάστατα παινίδια την αίσθηση του βάθους. Πως να αναπαράγετε τη δοκιμασμένη τεχνική με προγραμματιστικό κώδικα Python.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.