Περιοδικό HackSpace, τεύχος 11ο (Οκτωβρίου 2018)

Διαθέσιμο δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή και το 11ο τεύχος (Οκτωβρίου 2018) του περιοδικού HackSpace, όπως και ο προγραμματιστικός κώδικας για ορισμένα από τα άρθρα.

Οποιοδήποτε υλικό (hardware) είναι τροποποιήσιμο (hackable) εάν κάποιος είναι αρκετά αποφασισμένος – και υπάρχουν αρκετά αποφασισμένοι hackers. Όμως το κατάλληλο υλικό μπορεί να καταστήσει πιο εφικτό να υλοποιήσετε το έργο που επιθυμείτε. Αυτό το τεύχος είναι αφιερωμένο σε τεχνολογίες που σκοπεύουν να διευκολύνουν τη ζωή των ιδιοκατασκευαστών. Μικροελεγκτές, προγραμματιζόμενες μηχανές και πύλες έχουν την τιμητική τους.
Οι μικροελεγκτές που παρουσιάζονται είναι οι ακόλουθοι: BoltIoT, MakerUNO (ένας Μαλαισιανός κλώνος του Arduino UNO), το μικροσκοπικό Tomu, τα Argon, Xenon και Boron (πλακέτες που μπορούν να λειτουργήσουν ως κόμβοι ενός δικτύου).
Στο πεδίο των ελεγχόμενων από Η/Υ κατασκευαστών ξεχωρίζουν τα ακόλουθα: το Desktop PCB Mill της Bantam, το Glowforge (μηχανή κοπής με laser).
Στο πεδίο των FPGA (Field Programmable Gate Arrays) ξεχωρίζουν το MKR VIDOR 4000 Arduino, το Ultra 96, το μικροσκοπικό TinyFPGA BX και το Beaglewire.
Στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης, το best seller της Google (AIY Vision Kit), ο Matrix Creator (συμβατός τόσο με το Google Assistant όσο και με το Amazon Alexa), το Mycroft MKII και το Movidius Neural Compute Stick (ένα στικάκι με μοντέλα εκπαίδευσης για την ανάπτυξη νευρωνικών δικτύων).
Ιδαίτερης μνείας χρήζουν τα Hologram Nova (που υπόσχονται να παρέχουν φορητότητα και συνδεσιμότητα δικτύου κινητής σε κάθε project), το MKR NB 1500 Arduino (μια λύση περιορισμένου εύρους συχνοτήτων IoT), το Neurobytes της Neurotinker (ένας ηλεκτρονικός εξομοιωτής νευρώνων).
Από την υπόλοιπη θεματολογία του τεύχους ξεχωρίζουν τα ακόλουθα:
• Precious Plastic, ένα ανοικτό εγχείρημα για την εξακτίνωση της τεχνολογίας ανακύκλωσης πλαστικού και παραγωγής προϊόντων από αυτήν την ύλη.
• Το δεύτερο μέρος του εκπαιδευτικού άρθρου για την κατασκευή παιχνιδοκονσόλας που βασίζεται σε Arduino.
• Ηλεκτρονικά 101.3: Επαγωγή

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.