Hello World, τεύχος 11ο (Χειμώνας 2019)

Το ενδέκατο (11ο) τεύχος του Hello World (Δεκέμβριος 2019) είναι διαθέσιμο δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή από τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://helloworld.raspberrypi.org/issues/11.

Μεγάλο θέμα εξωφύλλου η διαφορετικότητα και η ένταξη περισσότερων μαθητών στο αντικείμενο της Πληροφορικής. Μια σειρά άρθρων καλύπτει το δύσκολο αυτό θέμα:

  • The inclusive computer classroom. Πως προετοιμάζει κάποιος το εργαστήριο Πληροφορικής για να δεχθεί ΑΜΕΑ και ποιες προσεγγίσεις είναι αποδοτικές για το σύνολο των μαθητών.
  • Inclusive Education for children with medical needs: Τι γίνεται όταν ένας μαθητής απουσιάζει από την τάξη λόγω χρόνιου νοσήματος. Η επικοινωνία του κλινήρη μαθητή μέσω του ρομπότ AV1 που βρίσκεται στην τάξη, επιχειρεί να προσδώσει στον απομακρυσμένο μαθητή έναν πιο ενεργητικό ρόλο.
  • From the trenches-Snowflakes Autism Support Code Club: Μία μηνιαία λέσχη κώδικα για αυτιστικά παιδιά.
  • Encouraging an inclusive computer science environment: Τα χαρακτηριστικά ενός περιβάλλοντος δεκτικού για όλους τους μαθητές Πληροφορικής.
  • Computing for learners with visual impairments: Η μεγάλη πρόκληση της διδασκαλίας της Πληροφορικής σε μαθητές με προβλήματα όρασης.
  • Make your classroom accessible by design: Δέκα συμβουλές προσβασιμότητας του εργαστηρίου πληροφορικής.
  • Computing for all. Differentiation and accessibility tools: Οικονομικά εργαλεία προσβασιμότητας και αντιμετώπισης των αναγκών της διαφορετικότητας.
  • Run Robot Run: Η ρομποτική στην υπηρεσία της εκπαίδευσης μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες.
  • Inclusive, collaborative and social: To Torino (codejumper) μια φυσική γλώσσα προγραμματισμού που βασίζεται σε «χάντρες» και το SonicPi επιτρέπει την εκμάθηση προγραμματισμού σε μαθητές με προβλήματα όρασης.

Από την υπόλοιπη θεματολογία αυτού του τεύχους, πέρα από τις προτεινόμενες πηγές, σχέδια εργασίας, projects, βιβλία και προγράμματα σπουδών, μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν τα ακόλουθα:

5 Things from Scratch Conference Europe: Διδάγματα από το περσινό πρώτο Ευρωπαϊκό συνέδριο Scratch.
Astro Pi in Action: Επιτυχημένες ιστορίες από το διαγωνισμό AstroPi και το Mission Zero.
The Journey of the Longtitude Explorer: Τι είναι ο διαγωνισμός και το τρόπαιο Longtitude Explorer;
Supporting refugees through non-formal education: Δίνοντας ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση σε αυτούς που το χρειάζονται περισσότερο.
Fostering LGBTQ+ inclusion and belonging in tech: Πως τα μέλη των ομάδων που η κοινωνία θέτει στο περιθώριο ωφελούνται από ένα ασφαλές περιβάλλον και μία αίσθηση του ανήκειν.
Playing Cards which teach computer science principles: Μικροί είχαμε μάθει δεκάδες πληροφορίες ανάλογα με την τράπουλα Σούπερ Ατού. Η ίδια ιδέα σήμερα δίνει μια τράπουλα που μαθαίνει στους παίκτες έννοιες της επιστήμης των υπολογιστών.
Temperature Recording: Καταγραφή θερμοκρασία με τους αισθητήρες του micro:bit
Analysing data using block – based programming: Πηγές δεδομένων και η ανάλυσή τους μέσα από μια οπτική γλώσσα προγραμματισμού όπως το Scratch.
Get moving with Crumble: Η πλατφόρμα ρομποτικής και ο μικροελεγκτής Crumble
Texturing 3D Graphics with 2D Graphics: Χρήση p5.js για δημιουργία καταπληκτικών 2D και 3D τεχνουργημάτων.
Crash landing, μέρος 2ο: Ένα εναλλακτικό σενάριο για την εισαγωγή στον προγραμματισμό στο Raspberry Pi και το SenseHAT με Python. Βελτίωση του βαρόμετρου και του μαγνητόμετρου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.