Hello World, τεύχος 19ο (Καλοκαίρι 2022)

Hello World 19Το ενδέκατο (19ο) τεύχος του Hello World (Καλοκαίρι 2022) είναι διαθέσιμο δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή από τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://helloworld.raspberrypi.org/issues/19.

Τα τελευταία 3 χρόνια, περισσότεροι από 7 εκατομμύρια μαθητές στον κόσμο έβαλαν στην άκρη τις σχολικές τους εργασίες και πήραν τους δρόμους για να απαιτήσουν δράσεις για την αλλαγή του κλίματος. Θα μπορούσε η τεχνολογία να είναι η απάντηση; Το κεντρικό θέμα αυτού του τεύχους εξερευνά την αλληλεπίδραση μεταξύ αειφορίας και ηλεκτρονικών υπολογιστών, από την υπεύθυνη χρήση της τεχνολογίας ως τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής.

Επιπλέον, εμβαθύνουμε στη δημοσιογραφική έρευνα πίσω από τα cafe επισκευών συσκευών. Βλέπουμε έτσι σε δράση μια Μαλαισιανή φοιτήτρια από την τοπική κοινότητα, εντρυφώντας στο ερώτημα της απαρχαίωσης της τεχνολογίας. Μοιραζόμαστε ιδέες νεαρών ανθρώπων σχετικά με το πως η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλό, επιδεικνύοντας μαθητικά projects με θέμα την αειφορία  όπως και μια μαθητική σύνοδο με θέμα το κλίμα, εμπνευσμένη από την αντίστοιχη ετήσια των Ηνωμένων Εθνών.

Από την υπόλοιπη θεματολογία αυτού του τεύχους, πέρα από τις προτεινόμενες πηγές, σχέδια εργασίας, projects, βιβλία και προγράμματα σπουδών, μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν τα ακόλουθα:

  • Philosophy for children: Μια παιδαγωγική προσέγγισης της δεκαετίας του 1970, που μπορεί να αξιοποιηθεί για τον ψηφιακό γραμματισμό και μαθήματα ψηφιακής ασφάλειας.
  • Centre for AI & Climate: Τεχνητή νοημοσύνη για τον μετριασμό των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.
  • Sign language for computing terms: Μια Σκωτσέζικη ομάδα ανέπτυξε γλωσσάρι για τη Βρεττανική νοηματική γλώσσα.
  • Getting physical with programming: Οι φυσικές υπολογιστικές συσκευές μπορεί να προσφέρουν μια πιο σαγηνευτική εμπειρία στα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες και να τα βοηθήσουν να κατανοούν προγραμματιστικές έννοιες.
  • Self marking Python resources: Πέρα από πηγές αυτόματης εκπαίδευσης, αυτή η σειρά αυτοματοποιημένων προκλήσεων Python μπορεί να λειτουργήσει ως μια πλατφόρμα αυτοαξιολόγησης για τους μαθητές.
  • Browser based code exercises: Αντίστοιχο με το προηγούμενο θέμα.
  • Strategies for programming in primary schools: Πρακτικές συμβουλές κινητοποίησης του ενδιαφέροντος των μαθητών, ξεπέρασμα προκλήσεων και αναγνώριση ευκαιριών.
  • Virtual reality with CoSpaces: Το προγραμματιστικό περιβάλλον βάσει μπλοκ CoSpaces επιτρέπει την εκμάθηση αλγορίθμων μέσω ανάπτυξης τρισδιάστατων εικονικών κόσμων.
  • Why discrete online safety teaching is not enough: Συμβουλές για το κατάλληλο πρόγραμμα σπουδών για θέματα ψηφιακής ασφάλειας.
  • Oil spill cleaner upper: Ένα project κατασκευής υδρό drone για τη συλλογή πετρελαιοκηλίδας.
  • Dedtech – Sustainable Hardware Usage: Πρακτικές, εφαρμόσιμες λύσεις για απαρχαιωμένες τεχνολογίες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.