The MagPi 87 – Τεύχος Νοεμβρίου 2019

Διαθέσιμο δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή και το 87ο τεύχος (Νοεμβρίου 2019) του The MagPi, του επίσημου περιοδικού της κοινότητας του Raspberry Pi

Το κεντρικό θέμα του εξωφύλλου αφορά στη μετατροπή του Raspberry Pi σε έναν ψηφιακό κόμβο υψηλής ευκρίνειας 4K.

Αναλυτικά άρθρα και οδηγοί για καταπληκτικές κατασκευές, κορυφαία HATs και επιλεγμένα βιβλία. Συνολικά 40+ σελίδες εισαγωγικών οδηγών. Ξεχωρίζουν ακόμη τα ακόλουθα θέματα και άρθρα – οδηγοί:
Buid a Raspberry Pi cluster computer: Φτιάξτε ένα φτηνό πολυπύρηνο σύστημα παράλληλης επεξεργασίας, συντονίζοντας 4 Raspberry Pi σε μια συστοιχία και δοκιμάστε τον υπερυπολογιστή σας, γράφοντας ένα πρόγραμμα σε Python και παρακολουθώντας τον χρόνο εκτέλεσης για την εύρεση των πρώτων αριθμών από το 1 ως το 1000.
Add sensors to a low-cost robot: Τέταρτο μέρος στη σειρά ανάπτυξης φτηνών ρομποτικών κατασκευών. Χρησιμοποιήστε αισθητήρες για να διευκολύνετε την αλληλεπίδραση του ρομπότ με τον πραγματικό κόσμο. Με λίγο προγραμματιστικό κώδικα και λίγα πρόσθετα ηλεκτρονικά κυκλώματα, υλοποιήστε εκπληκτικές συμπεριφορές για το ρομπότ σας.
Hack GraviTrax with Raspberry Pi: Πειράξτε την εκπαιδευτική πλατφόρμα της παιχνιδοπαραγωγού εταιρείας Ravensburger με το Raspberry Pi και θα έχετε πίστες για βώλους με ήχους και animations.
• Design retro game maps and levels in PICO-8: Στο 5ο άρθρο της σειράς χρησιμοποιήστε τον map editor  του PICO-8 και σχεδιάστε τερέν και πίστες.
• Making menus with C and GTK: Στο 7ο άρθρο της σειράς, χρησιμοποιήστε το GTK για να δημιουργήσετε menu bars, drop – down και pop – up menus.
Power up your kitchen with Raspberry Pi: Κάντε τη μαγειρική πιο διασκεδαστική και λειτουργική με τη βοήθεια του Raspberry Pi. Ελέγξτε με ακρίβεια τη θερμοκρασία του φαγητού και προσθέστε ηχητικές προειδοποιήσεις. Εναλλακτικά κρύψτε ένα υπολογιστή στην κουζίνα σας. Κάντε το φούρνο μικροκυμάτων έξυπνο, ώστε να ρυθμίζεται ανάλογα με το φαγητό που βάζετε και αρκετά άλλα παραδείγματα.

Επίσης διαβάστε για εκπαιδευτικές πλατφόρμες, ξεχωριστές κατασκευές, projects Τεχνητής Νοημοσύνης και νέες ιδέες υπό πληθοχρηματοδότηση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.