«Ένα μήλο την ημέρα…»

Κόκκινο Μήλο By Abhijit Tembhekar from Mumbai, India (Nikon D80 Apple) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia CommonsΟ Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας διοργανώνει πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό με θέμα: «Ένα μήλο την ημέρα… Το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή». Έχει δοθεί παράταση ως την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Ο διαγωνισμός έχει δύο θεματικές ενότητες.

Η πρώτη ενότητα αφορά ζωγραφική, γλυπτική και κολάζ. Οι μαθήτριες/ές καλούνται να δημιουργήσουν έργα με θέμα «Ένα μήλο την ημέρα …: Το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή !». Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα τις διάφορες τεχνικές ζωγραφικής, γλυπτικής και κολάζ, ώστε να μεταφέρουν το μήνυμά τους.

Η δεύτερη ενότητα αφορά σύντομο βίντεο ή ψηφιακή εφαρμογή. Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν ένα σύντομο βίντεο διαρκείας 3 έως 5 λεπτών ή μια ψηφιακή εφαρμογή για κινητά, tablets ή ηλεκτρονικούς υπολογιστές με ένα μήνυμα τύπου sms, ή email, ή εικονίδια για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή μια ψηφιακή αφίσα με θέμα «Ένα μήλο την ημέρα …: Το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή !».

Κάθε σχολείο μπορεί να αποστείλει μια ατομική συμμετοχή ανά μαθητή/τρια για κάθε θεματική ενότητα. Τα έργα θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και να μην έχουν βραβευθεί σε κάποιον άλλο διαγωνισμό. Όλα τα έργα θα αποστέλλονται στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς και θα κριθούν από ανεξάρτητη επιτροπή.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του διαγωνισμού θα είναι ο Ζαγοριανός ζωγράφος Κώστας Κομνηνός.

Η βράβευση θα γίνει στην Αθήνα, στις 7 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Θα υπάρχουν τρεις θέσεις κατάταξης για κάθε θεματική ενότητα.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του διαγωνισμού για δήλωση συμμετοχής ατομικού ή ομαδικού έργου όπως και για υπεύθυνη δήλωση γονέα / κηδεμόνα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.