Διαγωνισμός AstroPi – Εμπνέοντας την επόμενη γενιά επιστημόνων του Διαστήματος

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για το διαγωνισμό AstroPi. Είναι ανοικτός σε όλους τους μαθητές από τις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος. Οι συνεργαζόμενοι φορείς θέλουν να σας δείξουν τις δυνατότητες του προγραμματισμού υπολογιστών και να σας εμπνεύσουν να βελτιώσετε τις ψηφιακές σας δεξιότητες και να ασχοληθείτε με τις θετικές επιστήμες γενικότερα.

Έχετε την ευκαιρία να γράψετε κώδικα σε Python που αν επιλεχθεί θα εκτελεστεί από τους αστροναύτες που βρίσκονται τώρα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Αν και έχουν εκπνεύσει οι διορίες για την αποστολή Space Lab, ακόμη τρέχει η ευρύτερη αποστολή Mission Zero (οι υποβολές κώδικα λήγουν στις 26 Νοεμβρίου 2017). Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές του Γυμνασίου Καρλοβασίων μπορούν να δουν το βίντεο, το ενημερωτικό υλικό και να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μου σχετικά με τη συμμετοχή τους στην αποστολή Mission Zero.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.