Η ανάλυση του φωτός των αστέρων

Λογότυπος Ομίλου Φίλων Αστρονομίας ΘεσσαλονίκηςΌταν μιλούν οι ποιητές για το ουράνιο τόξο, πάρα πολλοί άνθρωποι, άντρες και γυναίκες, πέφτουν κάτω, παραληρούν, κλαίνε και οδύρονται και αναρωτιούνται μερόνυχτα «τι εννοεί ο ποιητής;».

Εάν ακούσεις επιστήμονα να μιλά για ουράνιο τόξο γυρνάς την πλάτη και απομακρύνεσαι. Τι διάολο σημαίνει «μήκος κύματος;», «Σταθερά του Πλανκ;»
«Ποιος είναι πάλι αυτός; Κάποιος ελάσσων Γερμανός ποιητής;”

Κι όμως, κυρίες και κύριοι, οι επιστήμονες κομματιάζουν τα χέρια τους, σπάζουν τα πόδια τους, χάνουν τα μάτια τους, για να ερμηνεύσουν τον Κόσμο, για να ερμηνεύσουν τη βούληση του Θεού.

Το φως, που εγεννήθη πρώτο κατά τας Γραφάς, θα είναι το θέμα του σεμιναρίου. Θα το δούμε με τα μάτια ενός επιστήμονα γενικά και ενός αστρονόμου ειδικότερα.

Εισηγητής: Ο προσιτός και κατανοητός ταυτοχρόνως Μποκοβός Γιώργος, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018, στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας (Αλεξανδρείας 113, Θεσσαλονίκη), από τις 18:00 – 20:00.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.