Η Ώρα του Κώδικα 2018

matrix animationΗ Ώρα του Κώδικα που εορτάζεται διεθνώς με εκδηλώσεις, έκτακτα εργαστήρια προγραμματισμού και στοχευμένες εκδηλώσεις στις αρχές Δεκεμβρίου φτάνει στο τέλος της και για φέτος (8-14 Δεκεμβρίου 2018).
Από τις φετινές καινούριες δραστηριότητες ξεχωρίζουν το Dance Party (βασισμένο στο δοκιμασμένο IDE του Blockly) με τη συνεργασία της Amazon και μια αρκετά αντικειμενοστραφή προσέγγιση, που απηχεί σίγουρα στα μουσικά γούστα της νεολαίας.
Αν και το κίνημα διεθνώς διατηρεί τη δυναμική του κρατάμε την κατακλείδα του Hadi Partovi (ιδρυτή του Hour of Code), ότι “ακόμη μένουν πολλά να γίνουν”(βλ. τον ετήσιο απολογισμό του 2017).
Καθώς παρατηρείται το φαινόμενο πολλοί μαθητές να παραπονιούνται για επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες και κοινοτοπίες να τονιστεί ότι τόσο στον ιστότοπο της Ώρας του Κώδικα υπάρχουν πλέον εκτεταμένα προγράμματα σπουδών, δραστηριότητες που συνιστούν μεγαλύτερη πρόκληση όπως και στο υπόλοιπο Διαδίκτυο. Ο μόνος τρόπος να μην εκμηδενιστεί η όποια δυναμική μπορεί να μεταφέρει αυτό το κίνημα και στη χώρα μας είναι να βρεθούν εσωτερικά κίνητρα αναζήτησης και διερεύνησης, έστω και για τους λίγους μερακλήδες της Πληροφορικής και της Επιστήμης των Υπολογιστών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.