Κατανοώντας Και Προλαμβάνοντας Τους Κινδύνους Του Εγγύς Διαστήματος

Λογότυπος Ομίλου Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, στις 6 μ.μ., ο Δρ. Ιωάννης Γκόλιας, Επίκουρος Καθηγητής του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. θα πραγματοποιήσει σεμινάριο στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης (Αλεξανδρείας 113, Ντεπώ) με θέμα «Κατανοώντας και Προλαμβάνοντας τους Κινδύνους του Εγγύς Διαστήματος».

Περίληψη: Η προστασία του πλανήτη μας και των διαστημοσυσκευών μας από τους κινδύνους που εγκυμονεί το διαστημικό μας περιβάλλον είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρωπότητα. Η διαστημική επιτήρηση είναι πλέον αναγκαία και βασίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: την παρακολούθηση παραγήινων αστεροειδών και τις μεθόδους αποτροπής δυνητικών συγκρούσεων, την παρακολούθηση και καταγραφή ενεργών δορυφόρων και διαστημικών καταλοίπων, καθώς επίσης και τη μελέτη και πρόβλεψη του διαστημικού καιρού. Στην παρούσα ομιλία, επικεντρωνόμαστε στους δύο πρώτους πυλώνες, παρουσιάζοντας τις πιο πρόσφατες εξελίξεις για την αντιμετώπιση των κινδύνων από αστεροειδείς και διαστημικά κατάλοιπα.

[Αναλυτικές πληροφορίες]

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.